Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Organizasyonu ile umreye gidecek adaylar, İl Müftülüğü'nce düzenlenen programla dua, salavat ve tekbirlerle kutsal topraklara uğurlandı.

 

Nevşehir'den normal ve ekonomik tiple umre yolculuğuna çıkan 76 kişi, Kayseri Havaalanı'na hareket etmek üzere Mıhçılar Petrolü yanında bir araya geldi. İl Müftüsü Yakup Öztürk yolculuk öncesi yaptığı kısa konuşmada, "Yüce Rabbimiz böyle güzel yolculukları cümlemize tekrar tekrar nasip etsin. Yola çıkan bu kardeşlerimize Harem-i Şerif'in etrafında tavaf ederek dualar yapmayı, Hz. Rasülullah Efendimiz'i (sav) ziyaret etmeyi ve onu selamlamayı nasip etsin. İbadetlerimizi ve ziyaretlerimizi, bu bilgi ve şuurla yapmak ve yapılmasını sağlamak arzumuzdur. Rabbim muvaffak eylesin." dedi.

 

Sözlerinin sonunda Müftü Öztürk, umreye gidecek vatandaşlara hayırlı yolculuklar dileyerek, "Dualarınızda İslam alemini, tüm Müslümanları, ülkemizi ve bu arada bizleri de unutmayınız." ifadelerini kullandı.

 

Müftü Öztürk tarafından yapılan dua ile duygulu anlar yaşayan umre yolcuları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Umreye giden vatandaşlar, yakınları ile vedalaştıktan sonra Kayseri Havaalanı'na hareket etti. Cidde ve oradan da Mekke'ye geçecek umreciler, ziyaretlerinin ardından 1 Mart 2013 tarihinde Kayseri'ye dönecek.