Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisi Betül Koç’un üyelik başvurusunu ‘başörtülü’ diye geri çevirdi.

Başörtüsü düşmanlığı!

Aslen Gülşehir ilçe nüfusuna kayıtlı olan Nevşehirli hemşerimiz ve Gıda Mühendisi Betül Koç isimli bir vatandaşımız Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası tarafından üyelik başvurusunu 'başörtülü' diye geri çevirdi.

 

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası, Gıda Mühendisi Betül Koç'un üyelik başvurusunu 'başörtülü' diye geri çevirdi.

 

Özel bir şirkette çalışabilmek için TMMOB'dan belge başvurusunda bulunan Koç, beklemediği bir cevap aldı. Koç'a verilen cevabi yazıda, "Çağdaş bir görünüm taşımayan başörtüsünü, Türk devrim ilkeleri ve devrim yasalarıyla bağdaştırmak mümkün olmadığından, sakallı ve türbanlı fotoğraf veren üyelerin istemleri kabul edilemiyor." denildi.

 

Gıda Mühendisi Nevşehirli hemşerimiz Betül Koç, Geçen yıl Sakarya Üniversitesi'nden mezun oldu. 25 Kasım 2012'de özel bir ekmek fabrikasında işe başladı. Ancak ekmek fabrikasının 10 yıllık üretim sertifikası önümüzdeki ay sona eriyor. Firma, büyük ölçekli kategoriye alındığı için gıda mühendisi çalıştırma zorunluluğu bulunuyor. Bunun üzerine genç mühendis, Tarım Müdürlüğü üretim sertifikasını yenilemek için TMMOB'ye başvurdu ancak büyük hayal kırıklığı yaşadı. Oda, vesikalık fotoğrafın başörtülü olmasını bahane ederek başvuruyu reddetti. Koç'un verdiği bilgiye göre başvuruları internet sitesinden duyuran oda, vesikalıklarla ilgili özellikleri duyurmadı. Yazılı açıklama isteyen mühendise gönderilen cevapta, “Belgelere yapıştırılacak fotoğrafın son 6 ay içerisinde açık, sakalsız, düzgün bir kıyafetle çekilmiş olacaktır.” denildi.