Diyanet İşleri Başkanlığının 2012 yılı hac organizesinde hac farizasını yerine getirmek üzere İlimizden Kayseri 4. Kafile olarak gidecek olan 40 kişilik grup, Merkez Kurşunlu Cami’inde ikindi namazı sonrası 17.30’da düzenlenen program sonrası Kayseri Hava Alanına uğurlandı.

            Törene İl Müftü Yardımcısı Haksever, Kafilede görevli Din görevlisi ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları ve yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan uğurlama töreninde konuşan Müftü Yardımcısı Haksever;

“Ey Beytullah’ın misafirleri!

Kutlu Yolcular!

Allah (c.c.) yolculuğunuzu hayırlı, uğurlu ve bereketli eylesin. Sizlere müjdeler olsun. Her bir iyiliğin, duanın, namazın yüz binle karşılık bulduğu mübarek beldelere gitmeyi Rabbimiz size nasip eyledi.

Mekke-i Mükerreme ve Medine-i Münevverenin kıymetini bilin, gereken saygıyı gösterin. Çünkü mübarek beldelere saygı imanın kemalindendir.  

Ayrıca Kur’an-ı Kerimde Rabbimin “Kim ki hacca başlarsa evine dönünceye kadar o kişiye günah işlemek, yanlış iş yapmak ve hac esnasında kavga etmek yoktur.” Buyurduğu gibi aman kimsenin kalbini kırmayın, memleketimizden bol sabır götürün kutlu beldelere, sabırla manevi mükâfatınız daha da artacaktır. Sahabe diyarında olduğunuzu bir an bile akıdan çıkarmayın. Oralarda sahabelerin birbirlerine sevgi ve saygılarını birbirlerine ikramlarını öğrenerek güzel ahlakı benimseyerek, memleketinize dönün” dedi.

Müftü Yardımcısı Haksever;

Kurbanı kesin, şeytanı taşlan,

Yaramaz ahlakı orada boşlan,

Mekke’ye dönünce tavafa başlan,

O insan seline selam götürün.

**         **         **         **

Bu günleri Rabbinizden dilerken,

Sızlayarak günahları silerken,

Cennet bahçesinde namaz kılarken,

Bir Rasul, bir Sıddık, bir Faruk’a selam götürün. Şiirini okuyarak sözünü tamamladı. 

Yardımcı Haksever, coşkulu bir dua yaptı. Dua esnasında duygulu anlar yaşayan hacı adayları ve uğurlamaya gelen yakınları gözyaşlarını tutamadı.