İtalya Ticaret Heyeti Programı
“TR71 Bölgesi İtalya Ticaret Heyeti Programı” kapsamında İtalya’ya gidecek olan bölgemizdeki firmaların İtalya’da potansiyel İtalyan iş ortakları ile  birebir görüşmeler yapması planlanmaktadır.

Bu görüşmeler sayesinde Türk ve İtalyan firmalar arasında ihracat / ortak yatırım / ticari partnerlik / iş ortaklığı / distribütörlük ve her iki ülke firmalarının karşılıklı pazarlarına açılması konularında çeşitli anlaşmaların sağlanması beklenmektedir. Böylelikle iki ülke arasında 400 yılı bulan iyi ilişkilerin ikili ticaretin geliştirilmesi yolu ile pekiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Gerçekleşecek olan ticari eşleştirme faaliyeti projesini İzmir İtalyan Ticaret Odası adına Ahiler Kalkınma Ajansı yürütmektedir.

Program kapsamında tüm ulaşım giderleri, konaklama, vize ve tercümanlık masrafları firmaya aittir.

Programa katılması planlanan firmalar, madencilik, iplik-dokuma-hazır giyim, gıda ve içecek imalatı, yapı kimyasalları imalatı, kuru gıda imalatı, otomotiv yan sanayii, boya sanayi, binek otomobilleri ile eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar, petrol yağları, kabuklu meyveler, televizyon alıcıları ve video monitörleri, kara taşıtları için aksam ve parçalar, örme hazır giyim ve iç giyim eşyası imalatı,demir-çelik çubuk imalatı,dizel / yarı dizel taşıtlar, otomobil, benzen (benzol), rafine zeytinyağı, yuvarlak çubuklar, renkli televizyon, fuel oiller, buzdolabı, motorin, çimento / portland, deniz levreği, alüminyum jant, pamuktan örme tişört, feldispat, çekirdeksiz üzüm, çam fıstığı, filmaşin (tel ve çivi imali için) ,ısıtma kazanları imalatı sektörlerinden seçilecektir.

Ayrıca vizesi olmayan firmalara toplu şekilde vize almaları için İtalyan Ticaret Odasından davet yazısı temin edilecektir ancak vize masraflarını firmalar kendileri ödeyecektir.

 Programa katılmak isteyen firmaların:

1) Odamızdan temin edecekleri Firma Profil formunu doldurarak  04/06/2013 tarihi mesai bitimine kadar  Ahiler Kalkınma Ajansı Nevşehir Yatırım Destek Ofisine ya da Nevşehir Ticaret Odası Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Temsilcliğine iletmeleri gerekmektedir.

Heyet kontenjanı sınırlı olup katılımcı firmalar, Ahiler Kalkınma Ajansı ve Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılacak değerlendirmeden sonra belirlenecektir.

 

 

Program Ana Hatları

Yurt Dışı İş Gezisi Programının Amacı

TR-71 Bölgesindeki (Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Niğde) üretici firmaların İtalya’daki ithalatçı firmalar ile bir araya getirerek iş bağlantıları yapmalarını sağlamak.

İş Gezisini Organize Eden Kuruluş

Ahiler Kalkınma Ajansı

Programın Düzenleneceği Ülke

İtalya

Program Tarihi

2013 Eylül

Programın Kapsadığı İş Kolları

Madencilik, iplik-dokuma-hazır giyim, gıda ve içecek imalatı, yapı kimyasalları imalatı, kuru gıda imalatı ve otomotiv yan sanayii, spor malzemeleri, kozmetik ürünler,boya sanayi,binek otomobilleri ile eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar, petrol yağları, kabuklu meyveler, televizyon alıcıları ve video monitörleri, kara taşıtları için aksam ve parçalar, örme hazır giyim ve iç giyim eşyası imalatı,demir-çelik çubuk imalatı,dizel / yarı dizel taşıtlar, otomobil, benzen (benzol), rafine zeytinyağı, yuvarlak çubuklar, renkli televizyon, fuel oiller, buzdolabı, motorin, çimento / portland, deniz levreği, alüminyum jant, pamuktan örme tişört, feldispat, çekirdeksiz üzüm, çam fıstığı, filmaşin (tel ve çivi imali için) ,ısıtma kazanları

Program Dâhili Faaliyetler

-İtalyan Firmalarla Eşleştirme Görüşmeleri

-İtalya Pazarı ile ilgili bilgilendirme toplantıları ve Resepsiyonlar

 

Ahiler Kalkınma Ajansı Nevşehir Yatırım Destek Ofisi

Adres: Kapucubaşı Mah. Atatürk Bulvarı No: 57 Nevşehir

Tel: 0 384 214 36 66

Faks: 0384 214 00 46