Nevşehir İşadamları Derneği (GESİAD) İş Kadınları Platformu üyeleri, şehirde yaşayan engellilere destek olmak için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını söyledi.
Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla GESİAD İş Kadınları Platformu Başkanı Berna Erdoğan ve yönetim kurulu üyeleri, Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş’ı ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan GESİAD İş Kadınları Platformu Başkanı Berna Erdoğan, tüm engelli vatandaşlarımızın daha güzel bir yaşam sürmeleri için toplum olarak duyarlı olmak gerektiğini söyledi.
Aslında herkesin engelli adayı olduğunu kaydeden Erdoğan “ bu şekilde düşünülürse bizlerin de engelli kardeşlerimizi elimizden geldiği kadar mutlu edebilmek öncelikli hedeflerimizden biri olması gerekir. Nevşehir’de yaşayan iş kadınları olarak Sakatlar Derneği Nevşehir Şubesine gelerek bu görüş ve düşüncelerimizi paylaşmanın yanında yapabileceklerimiz varsa elimizden geldiği kadar yardımcı olmak istediğimizi de belirtmek için geldik. Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş’la güzel bir görüşmemiz oldu. Nevşehir’deki engelli kardeşlerimizin sıkıntılarını, beklentilerini öğrendik. Biz de kendisine yardıma hazır olduğumuzu ilettik. Beraber çalışmaktan çok mutlu olacağız” dedi.
Sakatlar Derneği Nevşehir Şube Başkanı Ekrem Altıntaş ise, “ziyaretten çok mutlu oldum. Nevşehir’de engelli kardeşlerimizin en önemli sorunlarının başında işsizlik geliyor. Özellikle bayan iş kadınlarından işsiz bayan engellilere bu yönde desteklerini bekliyoruz. Engelliler toplumun bir gerçeğidir. Toplumla bütünleşmesi için gerekli adımların atılması gerekir. Dernek olarak bu yönde yıllardır çalışıyoruz. Son yıllarda engellilere toplumun ve devletin bakışında olumlu yönde büyük gelişmeler yaşandı. Bunun artarak devam etmesini diliyoruz” diye konuştu.