Polis Akademisi ve Anadolu Ajansı işbirliğinde, TSK ve AFAD’ın desteğiyle verilen Uluslararası Savaş Muhabirliği Eğitimi Ankara’da devam ediyor. Eğitimlere pek çok defa Suriye’de çatışma alanlarından haberler geçen Nevşehirli gazeteci Behçet Alkan da katılıyor.

Dünya’da sadece ABD ve Türkiye’de verilen Uluslarası Savaş Muhabirliği Eğitimi kritik bölgeler ve savaş alanlarında görev yapan az sayıda gazeteciye veriliyor. Gerçek bomba ve silahların kullanıldığı uygulamalı eğitimlerde, gerçeği aratmayan sahneler yaşanıyor.

Kursiyerler, uzman eğiticiler tarafından belirlenen 26 konuda 60 saati pratik, 36 saati teorik, 14 saati ise gece uygulaması olmak üzere toplam 110 saat eğitim alıyor.

Savaş alanları ve doğal afet bölgelerinde hayatta kalma eğitiminin yanı sıra, çelik yelek, gaz maskesi kullanma, kırık ve yaralanmalarda ilk yardım,  toplumsal olaylar, suda hayatta kalma yöntemleri, patlayıcılar, mayın ve bubi tuzakları, rehin alma, savaş terminolojisi, kara, hava ve deniz operasyonları gibi konularda uygulamalı eğitim görüyorlar.

Nevşehir’in tanınan gazetecilerden Behçet Alkan, daha önce Afganistan, Somali, Arakan, Sierra Leone ve Suriye’de yüksek riskli alanlarda habercilik yaparak, buralarda yaşanılanları Dünya kamuoyuna duyurmuştu.

Bayır-Bucak Türkmen Bölgesi ve Halep’te çatışma ve bombardımanların devam ettiği alanlarda yaptığı başarılı habercilik ile Başbakanlık BYEGM tarafından ödüle ayık görülerek, TBMM’de yapılan törende ödül almıştı.

Alkan’ın da aralarında bulunduğu Türk ve yabancı gazetecilere yönelik eğitim ay sonuna kadar devam edecek.