Nevşehir Damızlık Koyun, Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Emin Güneş, "2012 yılı desteklemelerden yararlanmak isteyen üreticilerin 30.09.2012 tarihine kadar mutlaka kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor" dedi.

 

Bölgede bulunan koyun ve keçi üretimi yapan üreticileri uyaran Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevşehir'de hala birliğe kayıt yaptırmamış ve desteklemeden yararlanmayan birçok koyun ve keçi sahibi üreticinin olduğunu söyledi.

 

Bu üreticileri menfaatleri açısından bir kez daha uyaran Güneş, desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçilerin birliğe kayıt yaptırması gerektiğini, dolaysıyla hayvanlarını da küpelettirmesi gerektiğini belirtti.

 

Güneş, "2012 yılı desteklemelerden yararlanmak isteyen üreticilerin 30.09.2012 tarihine kadar mutlaka kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor. 2012 yılı damızlık koyun, keçi başı destekleme çerçevesinde 18 TL üreticiye destek amaçlı ödeme yapılacak" diye konuştu.

 

Kayıtlar hakkında da bilgi veren Güneş, üreticinin bağlı bulunduğu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'ne ve Nevşehir Damızlık Koyun, Keçi Üreticiler Birliği'ne başvurmalarının yeterli olduğunu ifade etti.

 

Kayıt esnasında üreticinin koyun ve keçilerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri tarafından veba aşısı da yapılacağını dile getiren Güneş, aşı olmamış ve küpelenmemiş hayvanların pazara girmesi ve başka bir bölgeye taşınmasının kesinlikle yasak olduğunu kaydetti.

 

Güneş, birliğe kayıt yaptırılmasıyla bu sorunun da çözüleceğini sözlerine ekledi.