Yaz geldi, düğün sezonu başladı. Siz daha işe nereden başlayacağınıza karar vermediyseniz bu düğün rehberine bir göz atın! Evlilik Hazırlıklarına Başlarken İzlenmesi Gereken Adımlar ....Resmi Nikah için Gerekli Evraklar Belgeler Nelerdir? Rüya gibi bir düğün nerede nasıl yapabilirim ?

A'dan Z'ye Düğün Rehberi

Belki yıllar içinde kararlı adımlarla bugüne geldin, belki de hiç aklında yokken, kendini bir anda düğün hazırlıkları içinde buldun. Nasıl olursa olsun, sonunda evleniyorsun. Ve sen de ilk kez evlenen herkes gibi ne yapacağını bilemez halde, neye nasıl başlaman gerektiğini anlamaya çalışıyorsun. Herkes farklı şeyler söylüyor ve gözün korkuyor. Panik ve acele yok! Hayatının en özel gününe hazırlanmak için, öncelikle planlı hareket etmen ve yazılarımızı takip etmen yeterli.

Eğer düğünden önce en az 2 ayın varsa, tüm işlerin rahatlıkla yetişecek demektir. Yoksa yine panik yapmaya gerek yok; biraz daha yoğun olacaksın belki ama yine de her şey istediğin gibi olacak.Çünkü bu işi profosyonelje yapan FİB ajans Organizasyon yanınızda...

Düğün hazırlıklarına başlamadan önce ilk tavsiyemiz kendinize bir defter edinin ve düğününle ve evinle ilgili tüm detayları başlıklar halinde bu deftere not alın. Önce düğününle ilgili plan yapmaya başla. Ne tür bir düğün hayal ediyorsun? Nasıl bir gelinlik giymek istiyorsun? Ayakkabın, saçın, makyajın nasıl olmalı? Davetiye ve nikâh şekeri için neler düşünebilirsin? Düğününe Kaç kişiyi davet edeceksin. Tüm bunlar için ne kadar bütçe ayırabilirsin? Düğünde mutlaka olmasını istediğin detaylar var mı? Özel bir şeyler planlamak istiyor musun? Tüm bu soruların cevaplarını defterine not al. Bu cevapları verirken sana fikir vermesi için de internetin tüm nimetlerinden faydalan. Yapacağın ufacık bir araştırmayla önüne yüz binlerce farklı fikir gelecek. Belki de hiç aklında olmayan fikirler sana ilham verecek. Kim bilir?

Düğün hazırlıklarına başlarken ilk adım olarak aşağıdaki konular hakkında kafanda bir şeyler şekillenmeye başlarsa, sonrasında daha planlı hareket edebilir ve belirli bir doğrultuda isteklerini gerçekleştirebilirsin.

Düğün Şekli

Belki de ilk olarak düşünmen gereken şey, nasıl bir düğünle evlenmek istediğin. Çünkü düğün şekli evleneceğin mevsimi, giyeceğin gelinliği ve tabii ki harcayacağın parayı fazlasıyla etkileyecek. Şimdiye kadar mutlaka bununla ilgili hayaller kurdun. Peki, şimdiki imkânların hayallerini karşılıyor mu? Ya da hayallerin uğruna imkânlarını zorlayacak mısın? Hepsi senin elinde. Düğününü kırda mı ? havuz başında mı ? yada salonda mı yapmak istiyorsun? Şık bir otelde ihtişamlı bir düğün mü hayal ediyorsun?  Düğün şekline karar verdikten sonra sıra sonraki adımları planlamakta.

Düğün Mekânı

Artık nasıl bir düğünle evlenmek istediğini biliyorsun. O halde birçok mekânı direkt olarak eledin bile. Şimdi işin çok daha kolay olacak. Yapman gereken kabataslak bir davetli listesi yapıp düğününe kaç kişi çağıracağını hesaplamak. Elinde yaklaşık bir sayı olduktan sonra, düğünün için uygun olan mekânlardan fiyat almaya başlayabilirsin. Eğer mekânları nereden bulacağını bilmiyorsan, başvuracağın ilk yer yine FİB ajans Organizasyon olmalı. Düğün mekânlarını listeleyen, şehre göre arama yapabilmeni sağlayan ve mekânların tüm iletişim bilgilerini sana sunan FİB Ajans Organizasyon sizi bekliyor. Yapacağın ufak bir araştırmayla ne kadar çok düğün mekânı bulacağına inanamayacaksın. Aldığın tekliflerden bütçene uygun olanları seçip randevu alabilir ve düğününü planlamak için mekân sorumlularıyla görüşmeye gidebilirsin. Eğer yaz aylarında hem de hafta sonu evlenmeyi düşünüyorsan, elini çabuk tutman öneririz. Böyle zamanlar için aylar öncesinden mekânı ayarlamış olman gerekebilir.Geç kalmamak için acele din.

Gelinlik

Evlilik hazırlıkları bu aşamaya gelmeden önce zaten en az 1000 tane gelinlik modeline baktığını biliyoruz. Belki bilgisayarında bir klasör bile yapmış olabilirsin. Eğer öyleyse, doğru da yaptın diyebiliriz. Çünkü gelinlik için fikir edinmenin en iyi yolu bu. Gelinlik modeline karar vermeden önce ne tür bir gelinlik giyeceğine de karar verirsen, işin daha da kolaylaşır. Çünkü gelinlik bakarken hem balık model deneyip hem de prenses tipli kabarık bir tür denersen kafan çok karışabilir. Vücut tipine en çok yakışacak gelinliği seçtikten sonra, bu türdeki modellere bakmaya başlayabilirsin. Modelini belirledikten sonra işin biraz stresli ama en zevkli kısmı geliyor. Gelinlik denemek!

 Eğer tam istediğin gibi bir gelinlik bulamıyorsan, en garanti yol tabii ki diktirmek. Gelinlik diktirmenin pahalı olduğunu düşünüyorsan, bu korkunu bir kenara bırakmakta fayda var. Çünkü gelinlik diktirmek hazır modellerin birçoğundan çok daha ucuz olabilir. Yine istediğin modeli modaevlerine götürüp fiyat alabilirsin. Birçok modaevi senin için özel olarak diktiği gelinliği yine sana kiralayabiliyor. Eğer evde saklayacak yerin yoksa ya da gelinliğini saklamak senin için çok da önemli değilse, satın almak yerine kiralama seçeneğini de düşünebilirsin. Eğer gelinliğini diktirmeye karar verdiysen, mutlaka dikkat etmen gereken şey,  diktireceğin yerin önceki gelinlik modellerine göz atmak. Hiç tarzın olmayan gelinlikler diken bir yere gelinliğini emanet etmek istemezsin, değil mi?

Davetiye

O günün en önemli detaylarından biri de hiç şüphesiz davetiyeler. Sıradan olmayan, tamamen seni yansıtan davetiyeler hazırlamak elinde. Bunun için o kadar çok firma ve o kadar çok tasarım seçeneği var ki, karar vermekte zorlanabilirsin. Ama bu tarz detaylarla en başta ilgilenir ve aradan çıkartırsan, kalan zamanını düğünle ilgili asıl önemli detaylara harcayabilirsin. Farklı davetiye tasarımları için yabancı sitelerden de ilham almayı unutma.

Nikâh Şekeri

Düğününe ya da nikâhına katılan misafirlerine teşekkür etmenin en klasik ama en şirin hali tabii ki nikâh şekerleri.  Her ne kadar adı şeker olsa da, artık bavul etiketinden, magnete, lavanta kesesinden fotoğraf çerçevesine kadar birbirinden farklı yüzlerce nikâh şekeri seçeneği mevcut. Yine öncelikle karar vermen gereken şey bu işe ne kadar bütçe ayırabileceğin. Çünkü artık nikâh şekeri fikirlerini sınırlayan tek şey senin hayal gücün!

Nikâh Günü Alma

Nikâh günü için önceden belirlediğin özel bir tarih varsa, mutlaka nikâhın kıyılacağı belediyenin en erken ne zamandan itibaren gün verdiğini öğrenmeli ve hemen harekete geçmelisin. Özellikle düğün sezonu denilen bahar ve yaz aylarında yoğunluk çok olacağı için, istediğin günde evlenememe riskine karşı elini çabuk tutmakta fayda var. Nikâh günü almaya gitmeden önce hazırlaman gereken belgeleri de yine belediyelerin internet sitelerinden öğrenebilir ve son dakika sürprizleri yaşamaktan kurtulabilirsin. Nikâhının, düğünün olacağı yerde mi, yoksa nikâh salonunda mı kıyılacağına da nikâh günü almaya gitmeden önce karar vermiş olman gerekiyor. Eğer nikâhını ayrıca kıyarsan, nikâh salonuna dilediğin kadar kişiyi çağırabilir, düğününde sadece ailenle ve yakın arkadaşlarınla birlikte olabilirsin. Böylece hem düğün masraflarını bir hayli azaltabilir, hem de daha samimi ve eğlenceli bir düğün yapabilirsin.

Balayı

Tüm diğer detaylarla ilgilenirken bir de balayına gideceğini unutmadın değil mi? Balayı da yine senin ve eşinin isteklerine, bütçenize ve evleneceğiniz mevsime göre değişiklik gösterecek. Genellikle düğün hazırlıklarından sonra eşler çok yorgun olacağından, çok gezip yorulmak zorunda kalmayacağı, sadece denizin ve güzel havanın tadını çıkaracakları yerleri tercih ediyorlar. Ancak yine de balayı için çok farklı şeyler planlayabilirsin. Eğer balayında yurt dışına çıkma fikrin varsa ve bunun için gerekli imkânlara da sahipsen, dünyanın ücra köşelerini keşfe çıkmaya ne dersin? Çok değişik anılarla ve muhteşem fotoğraflarla geri dönebilirsin. Yine unutmaman gereken tek şey, uçak biletlerini ve otel rezervasyonlarını son dakikaya bırakmamak. Aylar öncesinden alacağın uçak biletleri ve erken rezervasyonla balayı tatilini neredeyse yarı fiyatına getirmek mümkün. Ayrıca evlendiğin mevsim gitmek istediğin yer için uygun değilse, ya da düğün masrafları balayına gitmenize şimdilik imkân vermeyecek gibiyse, dert edecek bir şey yok. Evlenir evlenmez balayına gitmek artık birçok çiftin tercih etmediği bir şey. Alelacele, sadece balayına gitmiş olmak için istemediğin bir yere gitmek zorunda kalacağına, biraz bekleyip daha çok istediğin bir yere, daha iyi şartlarda gidebileceğini unutma. Balayı evlendikten sonra hemen gidilen tatil değil, eşinle geçirdiğin en güzel tatildir!

İşte Nikah için gerekli belgeler nelerdir? 

Nikah için gerekli belgeler nelerdir? Evlilik işlemlerini başlatmak için gerekli evraklar hazırlanarak erkeğin ikamet olarak bağlı olduğu İl, İlçe yada Belde Belediyesinin Evlendirme Memurluğuna müracaat edilir. 

Nikah Başvuru Koşulları: 
1. Yasalar önünde reşit olmak, Hakim veya kanuni temsilcinin izni olması, 
2. Kanunen evlenmeye mani hali olmamak, 
3. Evlenmeye mani sağlık sorununun bulunmadığına dair sağlık raporu almak, 
4. İkamet edilen mahallin evlenmeye yetkili kurumuna müracaat etmek, 
5. 4721 Sayılı Türk Medeni Kanunun 124. maddesinde yaş şartı arandığından; * -Erkek veya kadın 17 yaşını bitirmedikeçe evlenemez, * -16 yaşını bitiren kadın ve erkek hakimin izni ile evlenebilir, * -17 yaşını dolduran kadın ve erkek yasal temsilcisinin izni olmadıkça evlenemez. * – Mümeyyiz olmak. Nikah İşlemleri İçin Gerekli Olan Belgeler: 1. Evlenme beyannamesi, (evlenecek kişiler dolduracak) 2. Bekar olduğuna dair bekarlık belgesi veya nüfus kayıt örneği, 3. T.C. Nüfus cüzdanı, (aslı ve fotokopisi) 4. Yabancılar için pasaport vs., 5. Usulüne uygun alınan sağlık raporu, (tam teşekküllü sağlık kurulundan alınacak) 
6. 6′şar adet vesikalık fotoğraf, 
7. İkametgah ilmuhaberi. Nikah İşlemleri İçin Başvurulması Gereken Kurum ve Kurumlar: 1. Belediye Başkanlıkları (Evlenme Memurluğu), 2. Nüfus Müdürlükleri, 3. Köy Muhtarlıkları, 4. Yurtdışında evlendirmeye yetkili makamlar. 

Not: İkamet yerinize bağlı olarak yukarıdaki kurumlardan sadece birisine başvurmanız yeterlidir. 

Nikah İşlemleri İçin Takip Edilmesi Gereken İşlem Adımları:
1. Evlenmeye karar veren ve kanunen mani hali bulunmayan çiftler istenilen belgeleri tamamlayarak Evlendirmeye yetkili kuruma müracaat ederler, 
2. Nikah için gün alınır, 
3. Nikah günü çiftler 2 şahit ile birlikte hazır bulunur, 
4. Nikah işlemi bittiği anda evlenen çifte uluslararası evlenme cüzdanı verilir, 
5. Evlendirmeyi yapan kurum tarafından evlenme formları tanzim edilerek ilgili Nüfus Müdürlüklerine gönderilir, 
6. Nüfus Müdürlüğü evlenmeyi tescil eder. Özel Durumlar: 1. Evlenmek isteyen çiftler taraflardan birinin oturduğu yer evlendirme memurluğuna birlikte başvurmak zorundadırlar, 2. Evlenecek şahısların bekar, dul veya boşanmış olmalarına dikkat edilir, 3. İbraz edilen belgelerdeki kayıt ve fotoğrafların ilgililere ait olması gerekir.

İşte yapacağınız tüm işlemler için atacağınız adımlar ve bilmeniz gerekneler hakkında FİB ajans Organizasyon'a mutlaka uğramalısınız!

Hayallerinizi süsleyen muhteşem bir düğün için FİB Ajans Organizasyon Paket proğramıyla sizin için herşeyi düşünüyor.Bırakın siz yada büyükleriniz değil biz düşünelim.
Farklı tercih ve konsepte Düğünleriniz için bize uğramak için acele edin...
Muhteşem bir Düğün en uygun bütçelerle yapmak için FİB Ajans Organizasyon Düğüne Dair ne varsa sizin yanınızda...
FİB Ajans Organizasyon;

0 384 212 9 444
0 532 627 28 74

www.fibajans.com

Orkestra
Ses Işık Sahne
Gelin Masası
Gelin Yolu
Masa Sandalye Giydirme
Sunucu
Palyaço ve Animasyon Ekibi
İkramlar
Fotoğraf ve Kamera Çekimleri
Osmanlı Şerbetçisi
Volkan ve Konfetiler
Şelale
Havai Fişek
Ve herşey...