Bir taraftan Arif Parmaksız ve beraberindeki kurmayları geçtiğimiz günlerde Ürgüp’te bir pastanede bir araya gelerek NTSO seçimleri öncesi nasıl bir çalışma yürüteceklerine ilişkin bir dizi kararlar alırlarken, Öte yandan NTSO seçimleri öncesinde Adaylığını Nevşehir de ilk açıklayan güçlü bir isim olarak İş Adamı Yakup Zağlanmış ve Musa Ertaş beraberlerindeki arkadaşlarıyla birlikte NTSO seçimleri öncesinde hem yoğun mesai harcıyorlar hem de NTSO konusunda neler yapılabilir ne gibi projelerle Nevşehir in kanayan yaralarına merhem olunabilirin cevabını araştırıyorlar.

 

Aynı zamanda  Oda yönetimine talip olan Gerek Parmaksız gerekse Zağlanmış bugünlerde liste oluşturma çabaları da tüm hızıyla sürüyor.

 

Nevşehir de kamuoyu artık NTSO nun daha etkin bir rol almasını ve özellikle mevcut yatırımcıların sorunlarının çözümlenesi ile daha aktif bir Oda yönetimi istiyor.Yine vatandaşlarımız il yönetiminde elini taşın altına koyacak bir Yönetim diliyor.

 

Kin nefret öfke değil Fikir ve projelerin yarıştığı ortak hedeflerin Nevşehir e hizmet olarak görüldüğü,Vizyon ve misyon sahibi girişimci ve başarılı iş adamlarının Yönetimde söz sahibi olduğu bir NTSO istiyorlar.

 NTSO Seçimlerinde Kilit Adamlar

 

Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Seçimi muhtemelen Mart ayında yapılacak. Seçimde kimin kazanacağını belirleyecek önemli isimler var.

Geçtiğimiz gün Nevşehir Ticaret ve Sanayi odası Başkanlığını yürüten M. Arif Parmaksız’ın yeniden ekibi ile birlikte bu göreve talip olduğunu açıklamasıyla birlikte şu an için iki ayrı grubun seçimlerde yarışacağı gözleniyor. Bir tarafta yıllardır kendisiyle birlikte hareket eden M. Ali Öbekli, Bekir Paslanmaz ve Gökçe Yamangil gibi iş adamlarıyla birlikte yeniden göreve talip olan ve seçimlerin sevgi ve saygı kuralları içerisinde geçmesi temennisinde bulunan Mehmet Arif Parmaksız ve beraberindeki ekip, diğer yanda ise yanına İş adamı Musa Ertaş ve Sacit Uzer gibi isimleri alarak güçlü bir ekiple göreve talip olan Yakup Zağlanmış. Seçimin bir ayağında; Ticaret ve Sanayi odası başkanının Ankara’dan Nevşehir’e haftanın birkaç günü geldiğini ve odanın daha aktif olmasını isteyen Yakup Zağlanmış ve ekibi, Ticaret ve Sanayi odasının müteşebbislerin önünü açabilecek, şehrin kaderine ortak olabilecek projelerle geldiğini kamuoyuna duyuruyor. Öte yandan Nevşehir’in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kanalıyla tüm Türkiye’ye adının duyurulduğunu ve temsilinin yapıldığını belirten Mehmet Arif Parmaksız kanadı seçimde oda üyelerinden oy bekleyecek. 4 bin dolayında üyesi bulunan Nevşehir Ticaret ve Sanayi odasının şehrin en büyük sivil toplum kuruluşu mahiyetinde bulunuşu seçimin ne denli önemli olduğunu da ortaya koyuyor. Seçimin kaderini belirleyecek unsurlar arasında Zağlanmış ve beraberinde hareket eden grubun Parmaksız ile birlikte hareket eden gruptan alıntılar yapıp yapamayacağı da belirleyecek. Önümüzdeki günlerde netleşmesi beklenen her iki grubun listesindeki isimler de bir ölçüde seçimin galibinin kim olacağını belirleyecek.

Sözün Özü: NTSO seçimleri öncesinde Kamuoyuna önemli bir konuyu paylaşmak istiyoruz:” Biz FİB Haber Merkezi olarak, şimdiye kadar hiçbir konuda hiçbir kimse yada kuruluşun “TARAFTARI” olmadık Biz her şeyden önce bu memleketin birer evlatları olarak ısrarla Nevşehir “TARAFINDA” olmaya özen gösterdik bundan böylede duruşumuz ve vizyonumuz aynı ölçüde devam edecektir.

 

FİB Haber Merkezi olarak her Nevşehirlinin göstermesi gereken onurlu bir duruşu sergilediğimizi düşünerek,Nevşehir e Yatırımlarıyla Hizmet üreten,Yüzlerce kişiye ekmek aş iş veren Kişi yada kuruluşları görüşleri her ne olursa olsun bu memleket sevdasıyla Anadolu Kaplanları olarak ülkemiz ve memleketimize katma değer yaratan kişilere çok büyük saygı duyuyoruz.Yanında 2-5-10 ve hatta 100 lerce kişi çalıştıran Hayırseverliği ile memleketin gelişim ve değişimine katkıda bulunan ve hiçbir menfaat beklemeksizin her daim taşın altına elini koymaktan  çekinmeyen Yurdum İnsanı İş Adamlarımızla gurur duyuyor ve Dünden bugüne Büyük Başarı Öykü ve serüveninde her daim onlarla birlikte Nevşehir ilimizin büyük yol alacağına inanıyoruz. Peki Böyle bir önemli konuda Bu sorumluluğu taşıyabilirlerler mi yapabilirler mi gibi sorusuna verilecek en net cevap ise; Kendi işlerindeki mevcut duruma bakılmalı diye düşünüyoruz.Zira Kendi İşlerinde ki yakaladıkları büyük başarıları bunun en büyük göstergesi olsa gerek….

Kişilerle olaylarla değil , Birlikteliğimizle Beraberliğimizle yol alacağımız güzel günlere inşallah hep birlikte ulaşırız.
son olarak Allahu Tealadan Memleketimiz ve adaylarımız için hayırlısını vermesini diliyoruz.