Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası  tarafından  2 Şubat 2015 tarihinde   “Hijyen Eğitimi” verilecek. Konu  ile ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yapan Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri  İ. Hakkı Aydoğan,  NTSO tarafından  geçtiğimiz yıl temmuz ve ağustos aylarında   toplam 439 kişiye verilen  hijyen eğitimlerinin yoğun talep doğrultusunda üçüncüsünün  Şubat ayında gerçekleştirileceğini belirterek, “5 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe giren Hijyen Eğitimi Yönetmeliği gereğince;

Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suları üreten iş yerlerinde ve insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde çalışanlara yönelik hijyen eğitimi alınması zorunlu hale gelmiştir.

a) Gıda üretim ve perakende iş yerleri.

b) İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerleri.

c) Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.

ç) Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler, ve bu yerlerde görevli personelin bu yönetmeliğe göre hijyen eğitimi alması gerekiyor. Eğitime katılmak isteyenlerin Vergi levhası , SGK işe giriş belgesi(Çalışanlar için) ve Nüfus Cüzdan Fotokopileri ile birlikte 30 Ocak 2015 tarihine kadar Odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir.” Dedi.