Nevşehir Valiliğinden yapılan Okul sütü dağıtımı ile ilgili bilgiye göre;

 

2011/2012 yılında ilk defa başlanılan "Okul Sütü Programı" edinilen tecrübeler ışığında bu yıl yeniden uygulanacaktır.

 

 

-Bu yıl ilk defa özel okullar da okul sütü dağıtım programına alınmıştır. Bu kapsamda ilimizde bulunan 138 ilkokul (3 özel okul dahil) bu programdan faydalanacaktır. Bu okulların ana sınıflan ile 1, 2, 3 ve 4. sınıflarında bulunan 22.643 öğrenci dağıtım programı kapsamındadır. (Müstakil Anaokulları kapsam dışında tutulmuştur.)

 

 

 

-Okul Sütü Programı Uygulama Rehberi hazırlanarak tüm okullara gönderilmiştir. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürlerine yönelik bilgilendirme toplantıları yapılmıştır.

 

 

 

-Her öğrenci için hazırlanan "Veli İzin Formu" ile,bu programdan faydalanmak istemeyen öğrenci velilerinin durumu belirlenmiştir.

 

 

 

-İlimizde 21.702 öğrenci bu programdan faydalanacaktır.

 

 

 

-Daha önceden açıklandığı üzere Okul Sütü Dağıtım Programı 11/02/2013 Tarihinde başlayacak olup ilimizin de içinde bulunduğu bazı illerde 15 Şubat Cuma günü başlayacaktır. Bu tarihten itibaren haftanın üç günü (Pazartesi, Çarşamba ve Cuma) dağıtım yapılacaktır.

 

 

 

-Dağıtım kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce gelen sütlerin her partisinden numune alınacak ve gerektiğinde analiz yaptırılacaktır. Ayrıca Okul Sütü Kabul Komisyonlarınca teslim alınan sütlerden 5 adet açılmamış paket numune alınacaktır. Bu sütler 72 saat muhafaza edilecek,  analiz yapılması gerekmeyen durumlarda tekrar dağıtım programına dahil edilecektir.