Nevşehir'de 2013-2014 eğitim öğretim yılında bugün 40 bin 493 öğrenci için ilk ders zili çaldı. Nevşehir'de 102 okulda 3 bin 26 öğrenci okul öncesi eğitime başlarken, 174 okulda ise 2 bin 194 öğrenci ilkokul 1. sınıfa başlamanın heyecanını yaşadı. Nevşehir il genelinde ise 278 okulda eğitim öğretim bugün başlarken temel eğitim de 29 bin 610 öğrenci ortaöğretim de ise 10 bin 883 öğrenci ders başı yaptı. 

Okulların Açılması ile Birlikte Servis Sıkıntısı Başladı...
Servis görevlileri işlerine gelmeyen öğrencilerin kayıtlarını yapmazken kendileriylede ilgilenilmediğini ifade eden veliler mağdur kaldık çocuklarımızn Eğitim hakk bu şekilde engellenemez.Bu sorunumuza bir an önce çözüm bulunmalı diyerek isyan ettiler.

Öte yandan sorunlarına çare bulamayan pek çok veli ise farklı arayışlara gittiler bazıları ise korsan arayışına girdi. 

FİB Haber Merkezine yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Öğrenci Velilerinden sadece bir kaçını sizlerle paylaşmak istiyoruz işte mağdur Velilerin o şikayet yazıları:

*-Şikayetim öğrenci servisleri ile ilgili, kapadokya isimli servis hizmeti veren şirketin bürosunu gidip kayıtlarımız yaptırdık, kayıt işlemi tamamlanınca şöförlerin bizi arayacağını söylediler bu gün çarşamba arayan soran yok iki gündür giderken karambole hangisine denk gelirse bir araçla gelirken ise şehir içi hatla geliyorlar buda bizi rahatsız ediyor bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz teşekkürler kolay gelsin...

*-Ben 2000 Evler de oturuyorum çocuğum ise Mehmet Gülen ilköğretim okuluna gidiyor.Ben ve eşim çalışıyoruz sabahları hadi kendimiz götürüyoruz ama Çocuğum okuldan erken çıkyor 15:00 gibi...O saaatte bizim almamaız mümkün değil.Biz velileri çocuklarımız öğrenci olarak mağdur bırakıldık.Yok böyle bir şey Geçen yıl 60-70 TL veriyorduk bu sene birleşme oldu daha güzel hizmet alırız düşüncesiyle 100 TL parasınada bir şeydemedik eyvallah dedik fakat şimdi çocuğumuzu bu servis taşıtları almıyor akıl fikir erdiremedik biz bu işe. FİB Haber Merkezi vasıtasıyla Önce Valimiz Belediye Başkanımız ve Şöforler Odasına yaşadığımız bu büyük işkenceyi açıklıyoruz ve Biz çok sayıda mağdur Veliler olarak durumu şikayet ediyoruz. 


*-Yarın toplantılar varmış gelin birlikte gidelim bir çok veli aynı durumda mağdur ve işimizi gücümüzü bırakıp çocuğumuzun sadece Eğitimi için okuyup ülkemize memleketimize faydalı evlatlar olarak yetiştirilmesi için tek çabamız fakat görünen o ki bu okul servis taşıma araçlarının tek çatıda birleşmesi uygulaması hiç hayırlı gözükmüyor .Öyleki bize yardımcı olacaklarına bu servis şirketleri oldukça lakayt bir şekilde bizimle hiç ilgilenmiyorlar...
*-Bence çözüm üretilmeli her iki tarafında iyi niyetinden şüphemiz yok onlar işi ekmeğini yapacaklar heralde ekmeğe hiyanetlik düşünemezler.Bizde diyoruzki tamam al şu hizmetinin bedeli ama tek isteğimiz bu hizmetin karşılığını verin.Burada ki anlaşmazlık bence Ortada bir başıboşsuzluk var. Gördüğüm kadarıyla işlerini layıkıyla yapmıyor bu şahsılar...O zaman bu şikayetlerimiz gereği geçen seneki uygulamaya geçilsin hizmet içi rekabet olsun bak o zaman müşteri için nasıl çaba gösteriyorlar. Bu uygulama çok iyi niyet ve güzel düşüncelerle konulmuş Allah razı olsun ama bu uygulamayı yapacak zihniyet ne yazıkki göremiyoruz....

*-Velilerden bir başkasıda, servislerin sadece işlerine geldiği bölgedeki öğrencilerin kaydını yaptığını belirterek uygulamadaki başıboşluğa isyan etti.  "Okula kaydımızı yaptırırken çocuğumuzun okula nasıl gidip geleceği soruldu, servisle gidip geleceğini belirttik. Okul idaresince okul girişine konuşlanan servis şoförlerine ve kooperatif görevlilerine de ismimizi yazdırdık. Okula gelmek isteyen öğrenciler serviscilerin keyfi tutumu nedeniyle kayıt yapılmadı. Buradan Nevşehir Valiliği'ne Emniyet Müdürlüğü'ne ve Şoförler Odası yetkililerine sesleniyoruz. Çocuklarımızın kaydı yapılmadığı için korsan arayışına girdik. Eğer korsan taşımacılık suç ise yetkililer bizi suça teşvik etmesin. Sayın Valimizin bu sorunumuzu çözeceğine inanıyorum" diye konuştu. 


İşte bizimde acizane önerimiz şu; "Okul Servisi Şikayet Hattı kurulmalı."Hataları olan yanlış uygulama yapanlar sözüm ona elma ile armut karıştırılmasın.İçlerinde işini düzgün yapanlar belli olsun.Eğitim öğretim döneminin başında bu sıkıntılar yetkililerce bir an önce çözüme kavuşturulsun el kadar yavrucaklarımız eğitimlerini daha sağlıklı şartlarla yerine getirebilsiniler.