Ombudsman Mehmet Elkatmış, İstanbul Barosu tarafından Kamu Denetçiliği Kurumu’na (KDK) iletilen Validebağ Korusunda İstanbul Büyükşehir ve Üsküdar Belediyeleri tarafından yapılan çalışmalarda yaşanan hukuk dışı olayları ile ilgili gelen şikâyet başvurusunu incelemek üzere İstanbul’a gitti.

 

Mehmet Elkatmış, söz konusu şikayetin ele alınarak ilgili taraflar ile ilk elden görüşülmesi  ve uyuşmazlığın çözüme kavuşturulması amacı ile İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ve Baro Yönetim Kurulu Üyeleri ile biraraya geldi. Ziyarette, şikâyet başvurusuna konu iddiaların yanı sıra KDK’nın işleyişi hakkında İstanbul Barosu ile gerçekleştirilebilecek muhtemel işbirliği fırsatları ele alındı. Validebağ’da yaşanan süreci özetleyen yaşananlarla ilgili bilgileri içeren bir dosya Av. Gülsüm Özdemir tarafından Mehmet Elkatmış’a sunuldu.

 

Elkatmış, çalışma ziyareti çerçevesinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ve Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen ile bir araya geldi. Elkatmış bir dizi sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile de gayrı resmi görüşmeler gerçekleştirdi.

 

Elkatmış, ziyaretlerinin ardından Validebağ Korusunda yerinde incelemede bulundu.

 

Mehmet Elkatmış’ın çalışma ziyaretine, KDK uzmanlarından Mustafa Aydın Ertunç eşlik etti.