AK Partili Trabzon Ortahisar Belediyesi ile Nevşehir’in MHP’li Ortahisar beldesi kardeş şehir oldu.

"ORTAHİSAR" Nevşehir ile Trabzon arasında gönül köprüsü oldu

Ortahisar İlçe Belediyesi’nin eylül ayının üçüncü meclis toplantısında Nevşehir’in Ortahisar beldesiyle varılan mutabakat sonucu kardeş şehir oylaması yapıldı. Ortahisar Belediyesi’nin, Nevşehir’in Ortahisar beldesinin kardeş şehir olmasına yönelik oylama bugünkü meclis toplantısında meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Ortahisar ilçesiyle Ortahisar beldesinin kardeş şehir olması için daha önceden Nevşehir’in Ortahisar beldesine teklifte bulunmuştu. Ortahisar Belde Belediye Başkanı İsmail Genç’in olumlu görüş bildirmesi üzerine kardeş şehir uygulamasına yönelik görüşmeler her iki belediyenin meclislerinde oylanarak kabul edildi. Nevşehir Ortahisar Belde Belediyesi Başkanı İsmail Genç, Trabzon’da büyükşehir yasasıyla birlikte kurulan merkez Ortahisar ilçesiyle kardeş şehir olmaktan memnunluk duyduklarını belirterek, bundan sonra her iki belediyenin aralarındaki işbirliği ve yardımlaşmanın da ivme kazanacağını söyledi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç köklü bir geçmişe ve kültüre sahip Ortahisar beldesiyle kardeş belediye olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, bundan sonra her iki belediyenin her alanda kardeş olmalarının da ruhuna uygun olarak dayanışma halinde olacağını söyledi.
Ortahisar’ın Türk kültürünün en eski figürlerini barındıran aynı zamanda dünyaca tanınmış Peribacaları’na da ev sahipliği yapan şirin bir turizm beldesi olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Kardeş şehir uygulamasına mutlak surette ekonomik yardım gözüyle bakmamak lazım. Burası ülkemizin en çok turist çeken Kapadokya bölgesine sahip bir bölge. Bizim ilimizde de farklı yönleriyle itibarıyla son yıllarda turizm konusunda cazip olan illerden bir tanesi. Yani başlı başına bu konudaki tecrübe paylaşımlarımız, istişarelerimiz, gidip orada bir şeyler görmemiz, oradaki arkadaşlarımızın burada bir şeyler görmesi, varsa ekonomik dayanışma olması gözüyle bizde bütüncül yaklaşımla bu kardeşliğe olumlu baktık. Eminim bütün meclis üyesi arkadaşlarımız da aynı kanaattedir. Ama tabi ki kağıt üstünde kalmasın. Aynı zamanda bu kardeşliğin memleketimizin birliği, bütünlüğü ve geleceği adına bu dayanışmaların birlikteliklerin daha farklı faydalar getireceği de kanaatindeyim" diye konuştu.
Konuyla ilgili söz alan MHP’li Meclis Üyesi Mahmut Öksüz ise bu tür uygulamaların tarihi ve kültürel bağların kuvvetlendirilmesi bakımından güzel bulduğunu, ancak içeriğinin doldurulması gerektiğini kaydederek, "Yani gidilip görülsün, kağıtta kabul olmasın, bu amaçların detaylarına inilebilirse daha faydalı olacağını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.