Daldiken açıklamasında; Enes Demir tarafından ilk Şubesi İstanbulda kurulan Büyükosmanlı Derneği hızla teşkilatlanıyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Samsun, Giresun, Kahramanmaraş, Bolu derken toplam şuana kadar 50 ilden sonra Derneğin şimdide Nevşehir de bir şubesinin kurulacağını belirtti.

 

Nevşehirli Ahmet Daldiken’in kurucu Başkanlığını üstlendiği derneğin kültürel ve eğitim dallarında çok çeşitli faaliyetlerinin yer aldığı bunlardan bir tanesininde 3 Ayda bir yayınlanan Osmanlı Mecmuası dergisi olduğunu belirtti.

Nevşehirli hemşerilerimizden bu konuda Ecdat yadigarı Osmanlı torunları olarak dergimize ve değerlerimize hak eden değerin gösterilmesini istedi.

 

Fibhaber.com Genel Yayın Müdürü Fikret Çapacı’yı ziyaret eden Daldiken derneğin çalışmaları hakkında şu bilgi verdi.

 

 

Osmanlının bilinmeyen yada yanlış aktarılan tarihini topluma doğru aktarımını sağlayarak hizmet etmek amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Daldiken memleketimizde Nevşehir li hemşerilerimizin ve tüm genlerimizin tarihini iyi bilmesi gerekir bizde bu yönde hizmet veremyi kendimize vazife edindik bu konuda destekleriniz için teşekkür ediyorum dedi.