Nevşehir Çat Kasabasında bulunan Büşra Bakım Merkezinden 30 kişilik fiziksel engelli ve zihinsel özürlü kardeşlerimiz bugün Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkez Komutanlığı (JAKEM)nı ziyaret ettiler.

 Nevşehir Jakem'in Özel Konukları Büşra Bakım Merkezinden....

Kendilerini Nevşehir Jakem Komutanlığı önünde karşılayan Yarbay Halil Altıntaş komutanımızın rehberliğinde önce Jakem At ve köpek Müzesi ziyaret edildi. Türkiye nin tek Jandarma At ve köpek eğitim merkezinde ki  Müze de, Jakem’e ait özel yetiştirilen Esrar eroin uyuşturucu gibi Narkotikte ve Deprem gibi afetlerde arama kurtarma için yetiştirilen özel köpekler hakkında bilgiler verildi.

 

Müzeden sonra Nevşehir Jakem Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkez Komutanlığına ait Bahçesinde yer alan özel eğitilerek yetiştirilen At ve köpekler Büşra Bakım Merkezinden gelen 30 civarında misafirlerinden büyük ilgi gördüler.

 

Türkiye’nin örnek bakım merkezlerinden Özel Büşra Bakım Merkezinin Bakıcıları ve Sağlık uzman personeli kontrollerinde Fiziksel ve zihinsel engellilerden oluşan 30 kadar engellimiz, Nevşehir Jakem ziyaretlerinde köpek yavrularıyla oynadılar onları ellerine alarak sevdiler okşadılar öptüler kısaca unutamayacakları bir gün geçirdiler.

 

Nevşehir Jakem At ve köpek eğitim merkezinde Köpeklerin bakıcılarıyla birlikte yaptıkları özel gösterileri yine Jakem de eğitilmiş özel Atların gösterileri de Büşra Bakım Merkezi  büyülediler.

 

Büşra Bakım Merkezi Sahibi Temel Poyraz Ziyarete ilişkin olarak FİB Haber Merkezine yaptığı açıklamasında öncelikle bize burada ev sahipliği yapan Değerli komutanlarımıza ve Yine bize ve hastalarımıza rehberlik yapan Yarbay Halil Altıntaş komutanıma ve burada ki tüm eğitmen askerlerimize de çok teşekkür etmek istiyorum.

Büşra Bakım Merkezi tarafından Sosyal Sorumluluk ve kültürel etkinlikler çerçevesinde Piknik,Konser müzikli eğlenceler,El Sanatları,Resim ve hayvanla terapiler gibi bir çok etkinliklerle Bakım merkezimiz bünyesinde kalan değerli misafirlerimize hoşça vakit geçirmelerini sağlıyoruz.Bugün bu kapsamda Türkiye’mizin tek Jandarma At ve köpek eğitim merkezini ziyaret etmiş bulunuyoruz. Nevşehir de böylesine güzel bir merkezin olmasından yana gerçekten çok mutluyuz ve gururluyuz. Büşra Bakım merkezimizden getirdiğimiz Misafir Engelli kardeşlerimizin duyguları sevinçleri ve mutlulukları ile oluşan Gördüğümüz bu tablo bizleri oldukça duygulandırdı ve bizleri de ziyadesiyle mutlu etti.

 

İnşallah bundan sonrada bu tür sosyal ve kültürel etkinliklerimiz devam edecek.Tekrardan bizlere en güzel ev sahipliği yapan Nevşehir Jakem At ve köpek eğitim merkezinde ki Tüm Komutanlarımıza ve askerlerimize gösterdikleri yakın ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ediyorum dedi.
Bu arada Yarbay Halil Altıntaş Büşra Bakım Merkezi sahibi Temel Poyraz a günün anısına özel hazılanmış nazar boncuklu Bir At Nalı'nı Hediye olarak takdim ettiler.

 Büşra Bakım Merkezi ziyaretlerine ilişkin resimleri Yarın sizlerle paylaşacağız.