Elbette bu sayılı günler kala En çok merak edilen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin adaylığının da kesinleştiği belirtildi.

AK Parti'den Milletvekili Adayı Gösterilecek Tek Belediye Başkanı Özhaseki...

AK Parti’de yerel seçimlerin üzerinden henüz 1 yıl geçmesi nedeniyle belediye başkanlarını aday göstermeme kararı almıştı. Ancak AK Parti kulislerinde, Özhaseki’nin bu kararda istisna tutulduğu ifade ediliyor. 2011 seçimlerinde de aday olmak istemesine rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu tarafından hakkında ortaya atılan yolsuzluk suçlamaları nedeniyle aday gösterilmeyen Özhaseki’ye parti genel merkezinde alınan kararla 7 Haziran’da yapılacak seçimlerde milletvekilliği yolu açılmış oldu.


Özhaseki 17 yıldır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyordu....


27 Mart 1994 mahalli seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkanı seçilen Özhaseki, 1998 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan seçimle Şükrü Karatepe’den boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na getirildi. 1999 yılındaki yerel seçimler yeniden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan Özhaseki, 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde yüzde 70.2  oyla üçüncü kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 2009 yerel seçimlerinde de yüzde 60.5 oy alarak 4. kez Büyükşehir Belediye Başkanı olan Özhaseki, 2014 seçimlerinde ise yüzde 59 oy alarak beş kez kez üst üste Büyükşehir Belediye Başkanı seçilerek Kayseri tarihinde bir ilke de imza atmış oldu.

Özhaseki’den boşalacak Büyükşehir Belediye Başkanlığına ise daha önce Kocasinan Belediye Başkanlığı yapan Bekir Yıldız’ın getirilmesinin kuvvvetli bir ihtimal olarak ifade ediliyor.