PARİS’TEN ATEŞLENEN FİTNE 

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri nedeniyle basılması ve 12 kişinin öldürülmesi üzerine İslam ve terör kelimelerinin yan yana kullanılması İslam Dinine yapılan en büyük hakarettir.

Bakara Suresi 208. Ayet "Ey iman edenler, hepiniz topluca "barış ve güvenliğe" (Silm’e, İslam’a) girin ve şeytanın adımlarını izlemeyin. Çünkü o, size apaçık bir düşmandır" demiştir. Ayette de görüldüğü gibi yüce dinimizin adı “Barış” kelimesinden gelmektedir. Buna rağmen İslam’ı terörle özleştirmeye çalışmak İslamafobi değil İslam düşmanlığıdır. Günümüzde İslam adına katliamlar yapmayı dini esaslarla açıklamaya çalışan kimi örgütler de İslam düşmanlığının körüklenmesi için taşeronluk yapmaktadırlar. 

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun yayınladığı karikatürler de “ifade özgürlüğü” “demokrasi” gibi kavramlarla açıklanamayacak hakaret içeren yayınlardır. Bu nedenle yaşanan olay Fransız demokrasinin sorunu olarak değerlendirilmeli, Peygamberimiz Hz. Muhammed’e yapılan hakaretler sonucunda gerçekleşen olaylar tekrar İslam’a saldırmak için kullanılmamalıdır.

Charlie Hebdo’nun yaktığı ateş kendilerine yapılan saldırılarla körüklenmiştir. Paris’te yapılan yürüyüşe dünyanın dört bir yanını ateşe çeviren liderler de asıl terörün kendileri tarafından gerçekleştirildiğini gizleyerek, sözde demokrasi mesajı vermişlerdir.

Ülkemizde bulunan bazı yayın organları da Fransa’da yakılan fitne ateşini ülkemize taşımaya çalışmışlar, bazı mütedeyyin çevrelerde bu durumu demokrasi adına kabullenme meyline girmişlerdir. Yine bir kısım sözde dini referans aldığını beyan eden yayın organları da Hz. Muhammed’e yapılan hakareti protesto etmek adına Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etme yarışına girmişlerdir.

Ülkemizde ve dünyada Hz. Muhammed’e hakaret edenlerin terör örgütleri aracılığıyla değil devletler hukuku çerçevesinde cezalandırılmasından yanayız. İslam dini kimseye hakaret edilmesini tasvip etmez. Bu nedenle toplumda ayrılıkları körükleyecek, halkı birbirine düşman edecek uygulamalardan kaçınmak bütün kamuoyunun görevidir.

EĞİTİMCİ KAMU ÇALIŞANLARI SENDİKASI 

GENEL MERKEZİ