NEVŞEHİR(MHA) Kapadokya Bölgesinin en önemli turistik merkezlerinden biri olan Avanos ilçesi sınırları içerisindeki Paşabağı ören yerinde İlçe kaymakamlığının koordinasyonunda yeni düzenleme çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi. Fiziki görünüm açısından son derece güzel bir görünüme kavuşacak olan Paşabağı ören yerinde ayrıca esnaflarda kooperatif çatısı altında buluşacaklar.

İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Paşabağ’ın Kültür Bakanlığınca 2013 yılında başlatılan Paşabağı Ören yeri Çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyerek, son durumu hakkında bilgi aldı.

Tamamlandığında Paşabağının çok daha güzel bir görünüme kavuşacağını bölgeye Örnek olacağını belirten İlçe Kaymakamı Eldivan, “Burada Ekmeğini kazanan esnaflarımızın da bir Kooperatif çatısı altında birleşmeleriyle de kazançlarının daha çok artacak. Ayrıca Doğal Taşlarla Yeni yapılacak olan bu komplekste Ziyaretçi karşılama merkezinde satış birimlerinin Paşabağında kooperatifleşmiş esnafa belli bir kira karşılığı tahsis edilecek. Bunun yanı sıra bölgenin ve alanın tanıtılacağı sergileme, sinevizyon, kafeterya ve tuvaletleri yer alacak. Yer yer dinlenme alanları bulunacak. Ahşap yürüme yolları ile bölge daha konforlu bir şekilde gezilebilecek. Çalışmalar bittiğinde de  Paşabağı - Zelve yolunun daha kuzeye alınmasıyla şimdiki kullanılan yol araç trafiğine kapatılacak. Bu yol sadece yaya olarak geçilebilecek araçların peri bacalarına zararı vermesi de engellenmiş olacak” dedi.