Avanos Anadolu gençlik dergisi yaptığı basın açıklaması ile Hz. Muhammed’e hakaret eden ‘Müslümanların Masumiyeti’ adlı İslam'a hakaret eden filmin yapımcılarını ve destekçilerini kınadı. Avanos Anadolu gençlik dergisi temsilcisi ABDURAHİM DOĞRU tarafından yapılan açıklamada: "Peygamberimize Hakaret İçerikli Filmi Kınıyoruz Ve Uyarıyoruz. ABD yapımlı İsrail destekli film alçakça bir senaryodur. Filmden kısa bir kesit izleme imkânımız oldu. Buna imanlı hiçbir Müslüman sessiz kalamaz ve kalmamalı da. Batılı sözde sanatçılar kendi iç dünyalarındaki fikir ve kinlerini Müslümanların gafletini fırsat bilerek alçakça bir halde sergiliyorlar. İslam âlemi tarihte hiç olmadığı kadar bugün çok aciz ve vahim bir halde kalmıştır. Bu duruma bizleri getirenler ve gaflet içinde bizleri idare ile görevli olanların her türlü zulümlere dolaylı yâ da direk destekleri oluyor.

 

En acı tarafı İslam âleminin çoğu yerinde tepki için halklar ayaklanmışken, İSLAM ÂLEMİNE ÖRNEK GÖSTERİLEN ülkemizde tam bir ölüm halini andıran manzara yaşanmaktadır.

 

Anadolu gençlik olarak Müslümanların artık üzerlerindeki ölü toprağını atmalarını ve gereken tepkileri vermelerini istiyoruz ve şu tarihi değişmeyen hakikati HAYKIRIYORUZ: BATI SÖZDEN ANLAMAZ, KINAMALARA ALDIRIŞ ETMEZ. ONLAR ANCAK KUVVETTEN ANLAR. ONLAR KANUNİ'NİN VE FATİH'İN DİLİNDEN ANLAR." Denildi.