Plaka Sorgulama - Araç Sorgulama  - Araç Hasar ( Trammer) Kaydı - Arac Sorgulama - Trafik Sorgulama Rehberi Haberi ile ilgili aradığınız tüm bilgiler ve detaylar en son dakika bilgileri ile haberimizde. Yeni araç alacak herkesin merak ettiği konu Araç sorgulama, acaba sorguladığım araç için bilgiler doğru mu? 

Araç sorgulama ekranı ile karşınızdayız. Plaka ile araç sorgulaması yapmak için haberimizden yararlanabilirsiniz. Özellikle trafiğin yoğun olduğu büyük illerde bazı sorunların yaşanması daha büyük ihtimal taşıyor. Araçlardaki hasar kaydının olup olmadığını kolayca online olarak öğrenebilirsiniz. Borç sorgulama ekranını ve araç hakkındaki tüm bilgilerin yer aldığı bu sorgulamayı yapmak için aşağıda verdiğimiz bağlantıları kullanabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Araç sorgulama ekranı için tıklayınız

Araç hasar sorgulama için tıklayınız

Araç borç sorgulama için tıklayınız

Tramer sorgulama için tıklayınız

Araç tramer, plaka, hasar kaydı sorgulama


Plaka ve sürücü T.C. kimlik no ile hasar kaydını sorgulama işleminizi yapacaksınız; aracın plakasını, sürücünün T.C. kimlik numarasını ve güvenlik kodunu giriniz.

Girdiğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra “Ara" butonuna tıklayınız.

Almak istediğiniz aracın hasar kaydını sorgulama işlemini tamamlamış bulunmaktasınız.



SMS ile Hasar Kaydı Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Turkcell, AVEA veya Vodafone GSM operatörlerinden hangisini kullanmakta olduğunuz farketmeksizin 5664'e kısa mesaj atarak hasar kaydınızı sorgulayabilirsiniz.

5664 sorgulama hizmeti ücretli bir hizmet olup, tüm operatörler için hizmet ücretleri aşağıdaki şekildedir;

Hasar 4.00 TLAraç Detay 4.00 TLParça Detay 4.00 TLTutanak 4.00 TLTrafik 4.00 TLKasko 4.00 TLMağdur 4.00 TL

Araç sorgulama işlemleri

Araç hasar kaydı sorgulama işlemini yapabilmeniz için birkaç tane yol vardır. Tabi ki bilgisayarınız başından yapılabilecek işlemler olup, kurumları ziyaret etmenize gerek kalmayacak. İlk olarak hangi telefon operatörüne sahipseniz, bu şekilde hizmetleri olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Tüm operatörlerin bu şekilde hizmeti olduğunu belirtelim.

Diğer bir yöntem ise, plakanız üzerinden sorgulama yapılmasıdır. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından hazırlanan sorgulama sayfasını kullanarak, aracınızın plaka numarası ve T.C. kimlik numaranızı kullanarak araca ait bilgilere ulaşabilirsiniz. Sigortalının T.C. kimlik numarasını bilmiyorsanız, Vergi kimlik no yada Sürücü T.C. kimlik no ile araç plakasını kullanarak da işlemlere kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Vatandaşın internete bağlanabildiği her yerden tüm güncel ve yasal araç bilgilerini ayrıntıları ile birlikte öğrenebilme imkanına sahip olabildikleri Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu online hizmeti vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Dijital platform üzerinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğü'nün online araç sorgulama hizmeti özellikle ikinci el araç alım-satım piyasası başta olmak üzere tüm araç ticaretlerinde vatandaşa daha güvenilir araç ticareti yapabilme fırsatı sunuyor. Sadece bu yönü ile de vatandaşlar tarafından sıklıkla kullanılan bir online hizmet konumunda yer alıyor

Dijital platform üzerindeki tüm kamu kurumu online hizmetlerini tek bir çatı altına toplayan e-devlet sisteminden yapılabilen plaka sorgulama hizmeti ile birlikte artık çalıntı araç veya hak mahrumiyeti bulunan araç alımı gibi büyük mağduriyetlere yol açabilecek sorunlar ile karşı karşıya kalınmaması sağlanıyor. vatandaşların internette yüksek güvenlikte kolay bir şekilde kamu işlemlerini gerçekleştirebilmesine olanak sağlamakta olan e-Devlet sistemi içerisinde plaka sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için sisteme giriş yapılması gerekiyor. E-Devlet giriş işlemleri kapsamında vatandaşın kullanabileceği birden fazla yüksek giriş yöntemi bulunuyor.

Günümüzde internet üzerinden online araç hasar kaydı sorgulama hizmeti ile de aracın çalıntı durumu dışında hasar durum bilgisini de öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından dijital platformda vatandaşa hizmet verilen SGBM resmi web sayfasında yapılabilen bu araç hasar kaydı sorgulama işlemi ile aracın resmi kaza tutanaklarında yer alan tüm bilgilerini güncel ve geçmiş dönem olarak ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.

E Devlet Trafik Cezası Sorgulama

E devlet üzerinden sunulan trafik cezası sorgulama hizmetinden yararlanarak sorgulama yapmak çok daha kolaydır. Diğer uygulamalar göre herhangi bir bilgi girişine gerek kalmadan ceza bilgilerine ulaşılabilir olması, bu anlamda işleri kolaylaştırmaktadır. Ceza sorgulama işlemlerinde kişilerin yapması gereken tek işlem, üyelik ile sisteme erişim sağlamaktır.

Sisteme giriş yaptıktan sonra EGM hizmetleri altında yer alan araç ceza sorgulama gibi hizmetlerden yararlanılması yeterli olacak ve kişilerin tüm durumları ekranda yer alacaktır. Bu açıdan bilgi alınabilmesi için sadece hizmetlere tıklanması yeterlidir. Ekranda direk kişilerin mevcut cezaları listelenecektir. Eğer ceza bulunmuyorsa da bu konuda bir bilgilendirici mesaj yayınlanacak ve durum hakkında bilgi verilecektir.

Trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden de gerçekleştirebilirsiniz. Vatandaşlar Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebildiği gibi ayrıca trafik cezası ödeme işlemini de gerçekleştirebilmektedir. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfada bulunan motorlu taşıtlar vergi dairesi sayfasına giriş yapmanız gerekmektedir. Motorlu taşıtlar vergi dairesi bölümünden sorgulama yapmak için açılan seçeneklerden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile borç ödeme seçeneğini seçmelisiniz. Bu sayfada sizden bazı kişisel bilgiler istenir.

Bu kısmı sorgulama yapacak kişi doldurmalıdır. Sorgulama yapacak olan kişinin, İsim, Soy isim, TC kimlik no ve Doğum yılı girildikten sonra Doğrula seçeneğine tıklanmalıdır. Bu şekilde trafik cezası sorgulama işlemi yapılabilecektir. Doğrula seçeneğini seçtikten sonra açılan sayfada yapabileceğiniz 4 farklı sorgulama türü görünecektir. Bu sorgulamalar, ARAÇ PLAKASINA YAZILAN CEZA SORGULAMA, SÜRÜCÜ BELGESİNE YAZILAN CEZA SORGULAMA, TÜZEL KİŞİ CEZA SORGULAMA, OTOPARKA ÇEKİLEN ARAÇ SORGULAMA' DIR. Bunlardan size uygun olan sorgulama işlemini seçtikten sonra işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.


Araç sorgulama ekranı ile karşınızdayız. Plaka ile araç sorgulaması yapmak için haberimizden yararlanabilirsiniz. Özellikle trafiğin yoğun olduğu büyük illerde bazı sorunların yaşanması daha büyük ihtimal taşıyor. Araçlardaki hasar kaydının olup olmadığını kolayca online olarak öğrenebilirsiniz. Borç sorgulama ekranını ve araç hakkındaki tüm bilgilerin yer aldığı bu sorgulamayı yapmak için aşağıda verdiğimiz bağlantıları kullanabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Araç hasar kaydı sorgulama için TIKLAYINIZ..