Nevşehir’de üniversite öğrencilerini desteklemek amacıyla kurulan Anne Eli Derneği birinci olağan genel kurulunu gerçekleştirdi.
Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda düzenlenen genel kurulun konukları arasında Prof. Dr. Hanım Halilova’da vardı.
Genel kurul toplantısının açılışında konuşan Anne Eli Derneği Başkanı Sevgi Ay, Nevşehirli tüm kadınları dernek çatısı altında bir araya gelerek beraber çalışmaya davet etti.
Ay, “Annelik hala bilinmeyenlerle dolu bir dünyadır. Annelik bir kadın için rol modele bürünmektir. Bu duygu anneyi başkaları için yaşamaya sürükler. Annelik sevgi ve fedakarlıktır. Annelik misafirperverliktir. Ve maalesef zaman zaman dövülse de sevmeye ve annelik etmeye devam etmektir. Kurtuluş mücadelesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınının bu mücadeledeki fedakarlıklarını görüp Ey kahraman Türk kadını, sen yerlerde sürüklenmeye değil, omuzlarda taşınmaya layıksın demiştir. Bu sorumluluk bizlere Anne Eli derneğini kurdurdu. Bütün kadınlarımızı derneğimize birlikte çalışmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Programa katılan Prof. Dr. Hanım Halilova, Atatürk’e Sovyetler birliği altında esaret içerisinde yaşayan Türklerin büyük bir minnettarlık duyduğunu dile getirdi.
Halilova, “Türkiye Cumhuriyeti kurulmasaydı bizler 70 yıl Sovyetler birliği altında, esaret içerisinde yaşayanlar Türkler bugünlere gelemezdik. Ne Ermeni, Ne Gürcü ne de başkalarının kimliği yasaklanmadı o dönemde. Türklerin dışında. Bizleri coğrafi isimlerle böldüler. Bizi parçalayıp idare ettiler. Ama biz her zaman Türkiye Cumhuriyetinin varlığına duacı olduk” açıklamalarında bulundu.