Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen kültür ve sanat günleri etkinlikleri içerisinde yer alan, yazar söyleşilerin beşinci konuk yazarı Prof. Dr. Ahmet ARSLAN, “Felsefe mi? Din mi?” konulu söyleşiye katılmak üzere ilçemize geldi.

 

18 Mayıs günü Prof. Dr. Ahmet ARSLAN’ı dinlemek üzere, konuklar ve katılımcılar Belediye Toplantı Salonunda bir araya geldi. Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, açılış konuşmalarında; konuk yazar ve katılımcıları selamladıktan sonra söyleşi konusu ile ilgili gerek okumalarından gerekse kendi düşüncelerinden notları dinleyilerle paylaştıktan sonra söyleşilerini gerçekleştirmek üzere sözü konuk yazar Prof. Dr. Ahmet ARSLAN 'a bıraktı.

 

Prof. Dr. Ahmet ARSLAN “Felsefe mi? Din mi?” konulu söyleşisine, felsefenin anlamı, kapsamı, dinin anlamı, insan yaşımıyla bu kavramların ilişkisi. Hayat içerisinde bu kavramların düzenlenmesi ve yorumlanması, felsefenin tarihi ve kültürel fonksiyonları, felsefede inanç ve bilgi kavramları ile felsefe ve dini bakış açılarıyla akıl ilişkisi gibi bir çok konuda açıklamalar yaptı.

 

Söyleşinin son bölümünde dinleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Prof. Dr. Ahmet ARSLAN’a Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ, günün anısına üzerinde Avanos manzarası ve konuk yazarın resminin bulunduğu, Avanos tabağı hediye etti.