Yüksek Öğretim Kurulu Cumhurbaşkanına sunulan üç kişilik Rektör adayı Listelerini yayınladı. Yayınlanan listede Cumhurbaşkanına sunulan Nevşehir Üniversitesi Rektör adayları sıralamasında Birinci sırada Mevcut Rektör Prof.Dr.Filiz Kılıç bulunuyor.

 

İşte detaylar:

 

Ülke genelindeki Devlet üniversitelerinde yapılan rektörlük seçimlerinden sonra YÖK Genel Kurulu, üç kişilik kısa listeleri oluşturmak için en yüksek oyu alan 6’şar adayı mülakata alıyor.

 

Mülakata alınacak İllerden bir tanesi de Nevşehir Üniversitesi Rektör adayları. Bilindiği üzere  her üniversiteden en yüksek oyu alan 6 adayı dinleyen  YÖK Genel Kurulu, adayların PROJELERİNİ , DÜŞÜNCELERİNİ dinlemekte ve aynı zamanda adaylardan aday olduğu  üniversitenin başlıca sorunlarını, öngördükleri   çözüm önerileri gibi sorulara da cevap aramaktadır.

Kurul daha sonra her  üniversitede için aday sayısını 3 indirmek amacıyla yeniden toplanarak  kararını vererek isimleri Liste halinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunacak.

 

Bugün ise Yüksek Öğretim Kurulu Cumhurbaşkanına sunulan üç kişilik Rektör adayı Listelerini yayınladı. Yayınlanan listede Cumhurbaşkanına sunulan Nevşehir Üniversitesi Rektör adayları sıralamasında Birinci sırada Mevcut Rektör Prof.Dr.Filiz Kılıç bulunuyor.

 

işte sıralama

 

1- Prof.Dr Filiz KILIÇ

2- Prof.Dr. Süleyman YAZAR

3- Prof.Dr Oğuz DOĞAN