Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 98'inci yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı. Yurdumuzu uzaklardan gelip işgal etmeye kalkışan işgalci güçlere karşı Milli Andı (Misak-ı Milli)  şiar edinerek  ‘Haklı ve Onurlu’ bir mücadele sonrasında; hem yurdumuzu işgalcilerden temizleyen hem de ‘Onurlu Bir Ülke’ olan Türkiye Cumhuriyetini kuran atalarımıza minnet ve şükran duygularımı ifade etmek isterim.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının önderliğinde Milletimizin tüm güçlerinin  can-ı gönülden katıldığı bu “İstiklal ve İstikbal’ mücadelesi, Milli Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) kuruluşu ile en yüksek düzeyde tecelli etmiştir.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk,  Milli Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisininkuruluş gününü tüm dünya çocuklarına ‘Çocuk Bayramı’ olarak armağan ederek  çocuklara;dolayısıyla Milletimizin İstikbaline verdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir.

Bu önemli gün,Türkiye Cumhuriyetinin evlatlarının yanı sıra tüm dünya çocuklarının da ilk ve tek çocuk bayramı olarak kutlanmaktadır.

Bu vesileyle;‘23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nıen iyi dileklerimle kutluyor, Milli Egemenliğimiz ve İstikbalimiz uğruna mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Prof. Dr. Mazhar Bağlı

Rektör