Ürgüp Turgut Özal Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof.  Dr.  Filiz Kılıç, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın ve Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Tuncay Bülbül, Ürgüp İlçe Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Almanya Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç, vatandaşlar ve gurbetçiler katıldı.

 

Açılış konuşmaları ve gurbetçilerin göç hikâyelerinin sunulduğu, şair ve halk ozanlarının sahne aldığı ve 50. yıl pastasının kesildiği etkinlikte konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Öncelikle Almanya Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç Bey’e ve ekibine teşekkür ediyorum. Çünkü kendileri doğdukları toprakları unutmamış, gerek kültürümüzü ve şehrimizi gerekse üniversitemizi tanıtmak için güzel çalışmalarda bulundular. Nevşehir Üniversitesi olarak biz de Mümin Bey’in davetlisi olarak Almanya’ya giderek orada gurbetçilerimizle bir araya geldik. Okumak isteyen çocuklar için üniversitemizin her zaman kapılarının kendilerine açık olduğunu ifade etme fırsatı ile Üniversitemizi yakından tanıtma imkanı bulduk. Bu vesileyle kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

 

Gurbetçilerden Üniversite Öğrencilerimize Yardım

 

Almanya Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç, düzenlenen gecede Nevşehir Üniversitesinde eğitimlerini sürdüren öğrencilere yardım amacıyla Almanya’da yaşayan gurbetçiler tarafından teslim edilmek üzere gönderilen yardım çekini Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve aynı zamanda Nevşehir Üniversitesi Öğrenci ve Gençlik Derneği (NÖGED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın’a teslim etti.

 

Nevşehir Üniversitesinin Almanya’da tanıtımının yanı sıra vermiş olduğu desteklerinden dolayı Mümin Uluç’a teşekkür eden Taşğın, Nevşehir Üniversitesinde okuyan öğrencilerin eğitimine katkıda bulunan ve buna vesile olanlara da teşekkürlerini sundu.

 

Etkinlik sonunda Almanya Kapadokya Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç’a teşekkür plaketi takdim edildi. Ayrıca düzenlenen etkinlikte emeği geçenler ile katılımcılara Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından plaket verildi.