AK Parti bir önceki Nevşehir Milletvekili ve Mali Muşavir Rıdvan Köybaşı, Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı. Köybaşı mesajında, ''Bin aydan daha hayırlı olan bu ulvi gecede, Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da zulüm altında yaşayan Müslüman kardeşlerimizin gözyaşlarının dinmesini, tüm dünyaya sevgi ve barışın hakim olmasını Yüce Rabbim’den diliyorum'' dedi.
Mesajında, ''Müslüman kardeşlerimin Kadir Gecesi’ni en içten dileklerimle tebrik ediyorum'' ifadesine yer veren Köybaşı, şunları kaydetti:

''Bu kutsal gecenin getirdiği esenlik ve selametin, yeryüzündeki tüm Müslüman kardeşlerimi, milletimi ve bütün insanlığı sarmasını diliyor, huzur ve mutluluk getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.
Gerek Ülkemizde gerekse ilimiz Nevşehir de Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı yoğunlaştırıp, dayanışma ruhumuzu güçlendiren mübarek Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken, Kadir Gecesi’ni idrak etmenin sevinç ve heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Gönül dünyalarımıza ışık tutarak bizlere eşsiz bir imkan sunan, rahmet ve mağfiretin sağanak halinde indiği bu kutsal gecenin feyiz ve bereketinden en iyi biçimde yararlanacağımıza inanıyorum. Sema kapılarının açılıp, dua ve tövbelerin kabul edildiği, bin aydan daha hayırlı olan bu ulvi gecede, Suriye’de, Mısır’da, Doğu Türkistan’da, Arakan’da zulüm altında yaşayan Müslüman kardeşlerimizin de gözyaşlarının dinmesini, tüm dünyaya sevgi ve barışın hakim olmasını Yüce Rabbim’den diliyorum.

Bütün bu duygu ve düşüncelerle, Nevşehirli bütün hemşehrilerimin ve tüm Müslümanların Kadir Gecesi’ni bir kez daha kutluyor, tüm hemşehrilerime kalpten sevgimi ve saygılarımı sunuyorum.''