Şimdi Bisiklete Biniyor

NEVŞEHİR(MHA) Belediye Başkanlığı yaptığı yıllarda ilginç protesto eylemleri ile Türkiye’nin gündemine gelen Ortahisar’ın eski belediye başkanı Dr. Erkal Yandı şimdilerde en sağlıklı ulaşım yolunu bulmuş gibi görünüyor.  

1999 – 2002 Yıllarından Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar Kasabasında belediye başkanlığı görevinde bulunan, o dönemde yaşanan ekonomik krizi, belediyenin içerisinde bulunduğu ekonomik zorlukları gündeme taşımak için çeşitli ilginç protesto eylemleri de yapan Dr. Erkal Yandı, artık kafasında kaskı ile bisikletle işe gelip giderken görmek mümkün.

Dönemin hükümetini protesto etmek için ''Çile'' ismini verdiği eşekle 4 gün önce yola çıkan Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar'ın DYP'li Belediye Başkanı Erkal Yandı, Ankara'ya ulaştı. ''Vatandaşın ekonomik ve siyasi sıkıntılarını gündeme getirmek için bu eylemi yaptım'' diyen Yandı yolda karşılaştığı ilginç olayları da anlatmıştı.

Yandı'yı, Gölbaşı ilçesine girişinde, DYP Gölbaşı İlçe Teşkilatı yetkilileri karşılayarak, Ankara girişine kadar eşlik ettiler. Ahlatlıbel-Oran kavşağı köprüsünde de DYP Ankara İl Başkanı Nevzat Ceylan tarafından karşılanan Yandı, burada eşeğin üstünde,  gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “'Vatandaşın ekonomik ve siyasi sıkıntılarını gündeme getirmek için bu eylemi yaptım'' diyen Yandı, Ortahisar'dan 4 gün önce yola çıktığını kaydetti. Yol boyunca, her tür görüşe sahip vatandaştan destek geldiğini söyleyen Yandı, hükümeti eleştirerek, seçime gidilmesi gerektiğini savundu. Yandı, ''Vatandaşın önüne seçim sandığını getirip, yeni bir hükümet alternatifi yaratarak, yeniden güç kazanmış büyük Türkiye'yi hedefliyoruz. Şereflikoçhisar'a yaklaşık 10 kilometre kala, Laguna marka resmi bir araca rastladım. Araç durdu ve içinden biri inerek, nereye gittiğimi sordu. 'Belediye başkanıyım. Ankara'ya iş takibi için gidiyorum' dedim, inanmadı. 'Ben de belediye başkanıyım' dedi. İşte, kimileri  eşeğe, kimileri Laguna'ya biniyor''ifadelerinde bulunmuştu.