NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Sanayi alanında son yıllarda Nevşehir’in önemli gelişmeler kat ettiğine dikkat çekti.

Nevşehir ekonomisinin can damarlarından birinin Tarım ve Turizmden sonra Sanayi olduğuna dikkat çeken Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Özel organize sanayi bölgesinin yasal prosedüre kavuşmasının ardından Acıgöl organize sanayi bölgesinde de son yıllarda yatırımların arttığına değindi.

Kayseri ve Aksaray gibi illerin arasında kalmasının bazı dezavantajlarını yaşayan Nevşehir’in sanayi alanında da önümüzdeki yıllarda daha önemli adımlar atacağına inandıklarını belirten Vali Ceylan, “Merkezdeki organize sanayi bölgesi yasal prosedüre kavuştu ve artık teşviklerden yararlanabilecek burada yatırımcılarımız. Bu durum yatırımcılarımızın yeni yatırımlar yapmasında büyük fayda sağlayacak. Öte yandan Acıgöl ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Organize Sanayi bölgesinde ise 6 firmamız şu an faaliyet gösteriyor. Ama yeni yeni yatırımlarda yapılıyor. Kayseri ve Aksaray illeri arasında kalmış olsa da Nevşehir sanayi alanında da son yıllarda güzel gelişmeler sağladı” diye konuştu.