İlk kez FİB Haber merkeziyle gündeme getirdiğimiz TSK’nın acemi birliklerinin taşınmasına yönelik çalışmalarını hızlandırması ilimiz Nevşehir de  büyük heyecan yarattı ve vatandaşlarımızında beklentilerini arttırdı.Nevşehir Acemi Birlik İstiyor haberimize kamuoyundan oluşan büyük destek sonrası Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz dan destek ve heyecanlandırıcı şu açıklamalar geldi.

 TSK’nın acemi birliklerinin taşınmasına yönelik çalışmalarını hızlandırması beklentileri arttırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri büyük illerdeki acemi birliklerinin küçük şehirlere taşınması ve mevcut kuvvet yapısının yeniden konuşlandırılması için başlattığı çalışmalara hız kazandırması, Nevşehir de vatandaşlarımızın beklentilerini arttırdı. 

İsmi birliklerin taşınacağı iller arasında yer almadığı için Mayıs ayında tam anlamıyla ayağa kalkan, Yozgat gibi ilimiz Nevşehir de de vatandaşlarımız Askeri Birlik bizim hakkımız diyerek şehrimize bu haktan kimse alı koyamaz dediler.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, askeri birliklerin taşınacağına yönelik haberlerin ardından bir açıklama da Gümüşhane’de yaptı. Haber7.com’da bir önceki şehir isimlerinin bire bir telaffuz edilmesi ancak Nevşehir isminin herhangi bir şekilde listede yer almaması sonrasında endişeye kapılan  kamuoyunu Bakan Yılmaz, “Bu çalışma tamamlandığında Yozgat, Bayburt, Kırşehir, Nevşehir ve Gümüşhane'de bu birliklerle ilgili uygun çalışmalar yapılacak” diyerek rahatlattı.

Acemi birliklerinin büyük şehirlerden taşra illerine taşınmasına yönelik haberler ve çalışmalar yeniden gündeme gelmeye başladı.


YILMAZ GÜMÜŞHANE’DE AÇIKLAMA YAPTI

Geçtiğimiz Mayıs ayında Nevşehir kamuoyunu uzun bir süre meşgul eden ve Nevşehir in  bundan 40 yıl önce kaybettiği Komondo Taburuyla kaybettiği hakkı askeri acemi birliğine yeniden kavuşması için başlattığımız hareketlilik bugünlerde yeniden arttı. Önceki gün Haber7.com’da TSK’nın acemi birliklerinin taşınması yönündeki çalışmaları hızlandırdığına yönelik haberlerin ardından bu kez de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, çeşitli ziyaretler için gittiği Gümüşhane’de çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Acemi Birliklerinin getirileceği iller arasında ilk kez;
"NEVŞEHİR ADINI ANDI"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün’ün acemi birliklerinin büyükşehirlerden küçük illere taşınması için başlattığı çalışmanın ardından sadece FİB Haber Merkezinde Nevşehir’in es geçileceğine yönelik yaparak dile getirdiğimiz  haberlerimizin ardından harekete geçen Nevşehir Milletvekilleri, kamuoyunu rahatlatmak için yoğun girişimlerde bulundu.

Milli Savunma Bakanı’nı Nevşehir’e kadar getiren bu rahatsızlığın acemi birliği gelmeden geçmeyeceği gerçeği ortada dururken, Haber7.com’da acemi birliklerinin kurulacağı iller arasında Nevşehir in adının anılmaması, kamuoyunu yeniden endişelendirmek için yeterli oldu. Ancak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, geçtiğimiz gün Gümüşhane ye yaptığı ziyarette verdiği sözü bir anlamda burada da tekrarlamış oldu. Askeri birliklerin küçük illere taşınacağına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirterek bu iller arasında Nevşehir in adını da ilk kez telaffuz eden Yılmaz, şu açıklamaları yaptı:

"1923 yılından 2003'e kadar Türkiye'ye gelen yatırımın miktarı 15.1 milyar dolar. 2003'den 2013 yılının başına kadar 10 yıllık iktidarımız olan dönemde ise bu rakam 127 milyar dolar." "Bir master planı yaparak yeniden bir yapılandırma çerçevesi içinde askeri birliklerin, büyük şehirlerimizden daha küçük illerimize kaydırılması söz konusu."

15 milyonluk İstanbul'un artık trafikten yaşanmaz hale geldiğine dikkat çeken, bir yerden bir yere giderken saatlerce mesafe alındığını hatırlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya gibi şehirlerde çok büyük birliklerimizin olmaması gerektiğini söylüyorum. Ancak ülkenin stratejik savunma kriterlerini de göz önüne alarak ben bunu Genelkurmay Başkanımıza söyledim. Bir master planı yaparak yeniden bir yapılandırma çerçevesi içinde büyük şehirlerimizden daha küçük illerimize birliklerimizin kaydırılması söz konusu."

Bakan Yılmaz, bununla ilgili olarak bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayarak, bu çalışma tamamlandığında Yozgat, Bayburt, Kırşehir, Nevşehir ve Gümüşhane'de bu birliklerle ilgili uygun çalışmalar yapılacağını kaydetti.

Eee şimdi artık Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ın da dile getirdiği bu açıklamanın ardından iş Kamuoyuyla birlikte Nevşehir Milletvekillerine...
FİB Haber Merkezi olarak konunun takipcisi olmaya devam edeceğiz...