Aksaray’da günlerdir etkisini sürdüren sağanak yağış hayatı olumsuz etkilerken, Şanlıurfa’dan Aksaray'a çalışmak için gelen ve çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçileri sel mağduru oldu Yağışlar nedeniyle çadırları kullanılamaz hale gelen tarım işçileri, aileleriyle birlikte kamyonet kasalarında yattı.

Olay, merkeze bağlı Yapılcan Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’dan Aksaray’a çalışmak için gelen mevsimlik tarım işçileri sağanak yağışın mağduru oldu. Çadırlarda yaşayan tarım işçilerinin çadırları sağanak yağış nedeniyle sular altında kalırken, işçiler çareyi kamyonet kasalarında yatmakta buldu. Aileleriyle birlikte kamyonet kasalarında yatan işçilerin yardımına AFAD ve jandarma ekipleri yetişti. Aksaray Valiliği tarafından tarım işçilerinin misafirhanelere götürülmesi için çok sayıda otobüs ve minibüs gönderildi. Herkesin uyuduğunu belirten tarım işçileri misafirhaneye gitmedi.

Sağanak yağış nedeniyle çadırları sular altında kalan tarım işçileri, “Sular altında kaldık o yüzden arabalarda yatıyoruz. Akşamüzeri bir yağmur yağdı, sel oldu. Ne çadır kaldı, ne erzağımız kaldı. Hepsi su oldu gitti” diyerek olayı anlattılar.

Tarım işçilerinin çavuşu olan Cuma Erkuş,“Biz tarım işçisiyiz. Şanlıurfa’dan geldik. Çadırda yaşıyoruz. Bu duruma geldiğimizden beri her tarafı aradık. Yağmur yağdı, suyun altında kaldık. 120 kişi burada mağdur olduk” dedi.

AFAD ekiplerinin yoğun ısrarına rağmen misafirhanelere gitmek istemeyen işçiler, aileleriyle birlikte geceyi kamyonet kasalarında geçirdi.