NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada Bitki Koruma Ürünleri Bayii ve Toptancı izin belgesi için sınava girmek isteyenlerin 15 Ocak 2016 tarihine kadar müracaatta bulunabileceklerine dikkat çekildi.

Bitki koruma ürünlerinin, toptan ve perakende olarak satışında kimlerin yetkili olduğu, bayii ve toptancıların sorumlulukları, bitki koruma ürünleri satış yeri ve depolarının ve satışlarının kontrolü ile ilgili usul ve esaslarının belirlendiği "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" 10.03.2011 tarih ve 27870 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ve Depolanması Hakkında Yönetmeliğinin 6 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (c ) bendinde belirtilen bitki koruma ürünleri bayii ve toptancı izin belgesi talebinde bulunanlara 2016 yılında uygulanacak sınav, Ankara Üniversitesi Sınav yönetim merkezince 26 Mart 2016 Cumartesi günü saat 10:00' da Ankara 'da yapılacak.

Bitki Koruma Ürünleri Bayii ve Toptancı izin belgesi için sınava girmek isteyenler 15 Ocak 2016 tarihine kadar İl Müdürlüğe müracaat yapması gerekmekte. ​