NEVŞEHİR’MHA) Nevşehir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanlığı üyelerini 2014 yılında verilecek hizmetler konusunda bilgilendirdi.   

Nevşehir Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Muhasebe ve Müşavirlik işlemleri için hizmet verdiğimiz müşterilerimiz adına yapacağınız 2014 yılı, Ek hizmetler, Muhtelif Formlar, Banka Belgeleri, Resmi Defterler, Noter tasdik ve Kırtasiye bedellerinin tespiti ile ilgili alınan görüş ve öneriler doğrultusunda Aritmetik Ortalama uygulanarak tavsiye edilen asgari tutarlar belirlenmiştir.

İşletme – Serbest Meslek Defteri 250.-TL, Bilanço (Şahıs) 600.-TL, Şirketler 850 TL.

Tespit edilen (tavsiye edilen) İşletme Defterinde 100 sayfa, Bilançolarda 250 sayfa baz alınmıştır. Tespit edilen miktarlar asgari olup firmanın Şube, işçi sayısı, tasdik ettirilen sayfa miktarı ile imalatı olanlar işletmeler için ilave ücret alınmasına karar verilmiştir.

Müdürler Kurulu Karar Defteri (Genel kurul toplantı ve müzakere defteri ile birlikte kullanılabilir.)

Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri (Yeterli sayfalarının bulunması halinde yeni defter onaylatmak zorunlu değildir.)

Ortaklar Pay Defteri (Yeterli sayfalarının bulunması halinde yeni defter onaylatmak zorunlu değildir)

Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri (Yeterli sayfalarının bulunması halinde yeni defter onaylatmak zorunlu değildir.)

Ortaklar Pay Defteri (Yeterli sayfalarının bulunması halinde yeni defter onaylatmak zorunlu değildir).