Toplantıda bazı imar planı değişiklikleri de ele alınırken, Derinkuyu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yeni üye seçimi, taşımalı eğitimdeki öğrencilerin hep aynı yemekleri yemek durumunda kaldıkları yönündeki şikayet, sokak köpeklerinin ortaya çıkarabileceği sağlık sorunları gibi konularda ele alınacak.

İl genel meclisi başkanı Sami Başgelen başkanlığında yapılması beklenen il genel meclisi toplantılarında, İl Genel Meclisinin 2013 yılı için Derinkuyu İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetine seçilen Bumin Demir ve Nefasettin Çalı’nın işlerinin yoğun olmasından dolayı istifa etmeleri sebebiyle, yerlerine yeniden 2 adet hayırsever vatandaşın seçimi yapılacak.

Taşımalı öğrenciler için verilmekte olan öğle yemeğinin şartnamede belirtilen kalitede olmadığı, yemek menüsü hazırlanırken ucuz menülerin tercih edildiği, her gün aynı yemeklerin çıkartıldığı, şartnamede taahhüt edilen kalitede yemek çıkarılmadığı, Ayrıca; Kozaklı İlçesi Çay içi Köyü İlköğretim okulunda eğitim ve öğretimi olumsuz yönde etkileyen eksikliklerin olduğu konularında Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu tarafından tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanacak.

Sahipsiz sokak köpekleri hakkında İl ve İlçe Belediyelerimizin yaptığı çalışmalar ve Sokak köpeklerinin neden olabileceği sağlık sorunlar nelerdir? Ayrıca, Yüksekli Köyünde inekte bulunan kuduz vakası sebebiyle Yüksekli Köyünün karantina altına alınmasından sonra ne gibi çalışmalar yapıldığı hususlarında Çevre ve Sağlık Komisyonunca tanzim edilen raporun görüşülerek karara bağlanacak.

Ali Çamur