FİB Haber Olarak 10 Eylül 2012 Pazartesi Günü Yayınladığımız “Uchisar’da Sit Alanı İçindeki Bu İnşaata Büyük Tepki Var” Haberimizin Takipçisi Olduk Ve Sizler İçin Araştırdık...

 

FİB  haber merkezimize gelen ihbar telefonlarından yola çıkarak Uchisar’a yapılan 11 odalı otel inşaatını incelemeye aldık ve gerek ilgili mercilere sit alanı içerisine yapılan bu inşaatın gerekli izinlerinin alınıp alınmadığı sorduk.

 

11.Ekim 2012 Perşembe Günü Haber Merkezimize T.C Kültür Ve Turizm Bakanlığı Nevşehir  Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğünden Gelen Raporda ;

 

Nevşehir İli Merkez İlçesi Uchisar Beldesinde Yapılmakta Olan Bir Otel İnşaatına İlişkin FİB Haber Ajansının 11 .09 2012  Günlü İhbar Yazısında Değinilen İddiaların İncelenmesinin İstendiği İlgi Yazı İncelenmiştir .

Yapılan İncelemeler Neticesinde ; Şikayete Konu Uygulamaların Uchisar Beldesi 6 Pafta 49111699 Parsellerde Yapılan Uygulamalar Olduğu Ve Bu Parsellere İlişkin Kurumumuz 27,04,2012 Gün Ve 228 Sayılı Kararıyla Onaylı Restorasyon Projesinin Bulunduğu Düzenlenen Uzman Raporundan Anlaşılmıştır .

Düzenlenen Rapordan  Uygulamaların Onaylı Projeye Uygun Olarak Yürütülmekte Olduğunun Anlaşılması Nedeniyle Bu Aşamada Müdürlüğümüzce Yapılacak Herhangi Bir İşlem Bulunmamaktadır .

Ayrıca Projenin Her Aşamasının Gerek Uygulama Sorumlusu Ve  Proje Müellifi Gerekse Uchisar Belediyesi Teknik Elemanlarının Teknik Sorumluluğunda Yürütüleceğinden Proje Uygulamalarına Devam Edilmesinde Herhangi Bir Sakınca Görülmemektedir.

Bizlerde Kapadokya nın değerini bilen FİB haber merkezi olarak sizlerin şikayetlerini değerlendirdik, araştırdık  gelen tüm belge ve bilgiler gerekli tüm izinlerin gerekli mercilerden alındığı şeklindeydi bu anlamda kafalarda oluşan tüm soru işaretlerini kaldırdık.

Şikayetlerimizle hassasiyetle ilgilenip kısa sürede FİB haber merkezimize raporları gönderen   T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ,Nevşehir Koruma Kuruluna ve Neron Firmasına teşekkür ederiz.

Kapadokya Bölgemiz turizm yatırımcısı Neon Turizm’e ( Arinna Lodge ) Çalışmalarında Başarılar Diliyoruz.

 Not:Kapadokya Bölgesinin Doğal ve Tarihi tüm değerlerini bu bölgenin ve bu toprakların birer fertleri olarak korunması ve yaşatılması için gerekli tüm özveride FİB Haber duyarlılığı ile bundan böylede bulunacağımızın bilinmesini isteriz.

FİB HABER MERKEZİMİZE GELEN RAPOR RESİM GALERİSİNDEDİR.