NEVŞEHİR(MHA) Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım ve beraberindeki heyet Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığını ziyaret etti.

Birlik Başkanı İsmail Ördü ve Gülşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Şahin tarafından ağırlanan Saadet Partili heyet Birlik Başkanı İsmail Ördü’den ilimiz esnaf ve sanatkarlarına yönelik bilgiler aldı.

Nevşehir il genelinde 11 bin dolayında esnaf ve sanatkarın bulunduğunu kaydeden Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı İsmail Ördü, heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Kendisinin partinin illerde yürüttüğü tarama çalışmalarının 5. ili olarak Nevşehir’de bulunduğuna dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhittin Yıldırım, küçük esnafın ezildiğini, büyük esnafın ise çarkı döndürmekte zorlandığını dile getirdi.

Nevşehir’de bir patates borsasının bile bulunmayışının düşündürücü olduğunu ifade eden Yıldırım, “Saadet Partisi genel merkezinden üç günlük bir çalışma yapmak için Nevşehir’e geldik. 7 İlçemize ekiplerimiz dağıldı. Düzenlediğimiz basın toplantımızın ardından Valimizi, Emniyet Müdürümüzü ve Ticaret Borsamızı da ziyaret ettik. Benim partimizin başlattığı 5. tarama yapılan il burası. Orada da gördük ki esnaf ve sanatkar nasılsınız diye sorduğunuz buna da çok şükür diye cevap veriyor. Ama işlerin yolunda olmadığını da söylüyor. Esnaf ve sanatkarımız bu ülkede devlet ile millet arasında bir köprü. Vaktiyle milli görüş iktidarımız döneminde esnaf ve sanatkarlarımızın ekonomik durumlarının iyileştirilmesi için önemli çalışmalar ortaya konuldu. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde gerek büyük Alışveriş merkezlerinin açılması, gerekse ülkenin üretime dayalı değil de tüketime dayalı bir toplum haline getirilmesi gibi nedenlerle esnaf ve sanatkarımız da diğer çok sayıda kesim gibi sıkıntılı günler geçiriyor. Esnaf ve Sanatkar bankaların insafına bırakılmış durumda. Ticaret borsamızı ziyaretimizde borsa başkanımıza ilimizde bir patates borsasının bulunup bulunmadığını sordum. Kendisi de Nevşehir’de bir patates borsasının bulunmadığını söyledi. Türkiye’nin patates üretiminde önde gelen illerinden biri olan Nevşehir’de bir patates borsasının bulunmaması da ilginç. Niçin bir patates borsamız yok ve fiyatları dışarıdan belirleniyor?. Biz esnaf ve sanatkarımızı dışarının insafına bırakmışız. Durum böyle olunca küçük esnafımız eziliyor, büyük esnaflarda dönüşümü zor sağlayabiliyor” diye konuştu.