Ürgüp Ziraat Odası Başkanlığının açıklamalarına göre Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından Tarım Kredi Kooperatifi ortaklarının borç ödeme alışkanlıklarının pekiştirilmesi ve borcunu düzenli olarak ödeyen ortaklarının ödüllendirilmesi amacıyla “Bereketli Kredi” adı altında yeni bir kredi ürünü geliştirildi.  

Bereketli Krediden, “2019 yılında 10.000 TL ve üzerinde ayni kredi kullanmış, 2019-2020 yıllarında erteleme, yenileme, yapılandırma gibi ödeme kolaylıklarından yararlanmayan ve borçları kanuni takibe düşmemiş ortaklar” yararlanabilecek. Bereketli Kredi projesi kapsamında, Tarım Kredi ortalarına faizsiz olarak tohum, gübre, zirai ilaç, yem ve akaryakıt (motorin) kredisi kullandırılacak. Bereketli Kredi kullandırılacak ortaklara KKKP (Kaynak Kullanım Katılım Payı), fon, komisyon vb. herhangi bir kredi maliyeti yansıtılmadan yalnızca tarımsal cari faiz oranı uygulanacak. Bereketli Kredi tutarının belirlenmesinde 2019 yılında kullandırılan kredi tutarları dikkate alınacak ve bu ortaklara 2019 yılında kullandıkları kredi tutarlarının % 10’u oranında ve 10.000 TL’yi geçmemek koşuluyla “Bereketli Kredi” kullandırılabilecek. Sübvansiyonlu kredi kullandırılması için temel şartın TARSİM (tarım sigortası) olduğu hususu göz önünde bulundurularak, “Bereketli Kredi” uygulamasından yalnızca kredi kullandırılacak tarih itibariyle geçerli TARSİM poliçesi bulunan ortaklar yararlandırılacak. “Bereketli Kredi” uygulaması kapsamında krediler, 2021 yılı Ocak-Şubat-Mart ayları içerisinde kullandırılacak.  

Bereketli Kredi vadesi, kredinin kullandırılacağı tarihteki piyasa koşulları ve ürün bazlı olarak hasat dönemleri/gelir elde etme tarihleri göz önünde bulundurulmak koşuluyla Merkez Birliği’nce belirlenecek.