NTSO Yönetim Kurulu Üyeleri M. İrfan Karaca, Yüksel Babaoğlu, Necdet Civelek ve Genel Sekreter İ. Hakkı Aydoğan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Tayvan Büyükelçisi Chen ve eşini Kapadokya bölgesinin merkezi Nevşehir’de görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyduklatını söyleyen M. Ali Öbekli, il ekonomisi hakkında bilgiler aktararak, başta turizm olmak üzere tarım, sanayi ve madencilik sektörü hakkında bilgiler aktardı ve Tayvanlı işadamları ile Oda üyelerinin karşılıklı ticari ilişkiler içerisinde girmelerine yönelik çalışmaları en kısa sürede başlatacaklarını söyledi.

 

Büyükelçi Chen’in Tayvan’ın yılda 9 milyon kişilik dış turizm potansiyeline sahip olduğunu belirtmesi üzerine yapılan görüşmelerde, 2014 yılının Tayvan’da “Kapadokya Yılı” olarak ilan edilmesini sağlamak amacıyla karşılıklı işbirliği içerisine girilmesi konusunda mutabakata varıldı.

 

NTSO Başkan Vekili M. Ali Öbekli, Oda üyelerinin dış ülkelerle ticaretini geliştirmelerini, Oda üyelerinin dış ülkelerdeki sektörel fuarlara etkin bir şekilde katılımlarını sağlamak amacıyla önümüzdeki dönem içerisinde Oda bünyesinde yeni bir birim oluşturacaklarını söyledi.