Niğde Üniversitesi mezuniyet töreninin ardından, Bor İlçesine geçen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu akşam saatlerinde Bor Ticaret Odasını ziyaret etti. 

 

ARSA BOR BELEDİYESİNDEN BİNA TOBB’DAN

 

Bor Ticaret Odası ziyareti sırasında Bor TSO Başkanı Nurettin Eriç’ Geçtiğimiz gün Bor Ziraat Odası binasını  TZOB Başkanımız Sayın Şemsi Bayraktar katılımı ile açılışını yaptık. Ancak görüyorsunuz ki Bor Ticaret Odamız küçük bir yerde hizmet veriyor. Yeni bir hizmet binası için sayın TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu’ndan destek bekliyoruz” dedi.  Başkan Eriç’in bu isteğine  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’da yapılacak yeni Ticaret Odası Binası için arsayı Belediye olarak vereceklerini söyleyerek destek verdi.  

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bor TSO binasında yaptığı kısa konuşmada,  Bor TSO’nun kendileri için büyük önem atfettiğini,  yeni bina isteği konusunda da en kısa zamanda gerekli desteği vereceklerinin sözünü verdi.

 

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet Bor TSO binasından yemek için Üstün Parka geçti. Burada Bor Ticaret Odası üyeleri ile yemekte buluştu.

 

BAŞKAN ERAT’IN MESLEK LİSESİ TALEBİNE  HİSARCIKLIOĞLU SÖZÜ. 

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat yemek sonrasında yaptığı konuşmada;  Artık sayın Hisarcıklıoğlu fahri hemşerimiz. Niğde Üniversitesi’ne yapılan katkıdan dolayı özellikle teşekkür ediyorum.  Bunun yanında bugün ilçemizde de çok güzel ilerleyen organize sanayimiz var ama ara eleman ihtiyacımız had safhada.  Sanayimizde yerini ayırdık. Sayın Hisarcıklıoğlu’ndan özellikle rica ediyoruz. Bir Endüstri Meslek Lisesi yapılması konusunda desteklerini  istiyoruz”dedi.

 

Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’da ; Bugün gerçekten önemli bir gün,  Sayın Başkan, Üniversitemize İletişim Fakültesi yapılmasında önemli bir destek verdiler.  Fakültenin yapımını TOBB üstlendi kendilerine teşekkür ediyorum.  Üniversite çok önemli, burada acemi birliği isteniyor, oysa bir üniversite öğrencisinin  bulunduğu yere katkısı beş askere bedel. Bir Sayın Hisarcıklıoğlu bir müjde daha verdi. Bor TSO binamızı üstelenecekler.  Yine Sıtkı Erat Başkanımının bir Endüstri Meslek Lisesi talebi oldu. İnşallah bu okul için de destek verecekler, Allah birlik ve beraberliğimiz bozmasın  “dedi.

 

BOR İSMİNİN NEDEN ŞÖHRET OLDUĞUNU GELMEZSENİZ ANLAYAMAZSINIZ

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yemekli toplantıda yaptığı konuşmada kendisine gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu belirtti ve teşekkürlerini iletti. Hisarcıklıoğlu konuşmasının devamında ;  Öncelikle Bor’un isminin neden böyle şöhret olduğunu, Bor’a gelmezseniz, yaşamazsanız anlamazsanız. Bunu nereden anladım,  Bor Ticaret Odamızı ziyarettik. Dediler ki,  Bina yerini Bor Belediye Başkanımız verdi, binayı sen yap dediler. Bende düşündüm şimdi bu bina sözünü vermez isek şu meşhur Bor Söğürmesini yiyemiyeceğiz. Bor Söğürmesinin hatırına bizde bina sözünü verdik.  Fahri hemşerilik ile tescilli olarak Niğdeli olduk. Şimdi tanıdığım Ankara’daki veya bir başka yerdeki  Borlular emekli olduktan sonra Bor’a yerleşmek istiyor. Niye gidiyorsunuz diyorum “Başkanım huzur var” diyorlar. Allah bu topraklara çok güzel şeyler vermiş, elması, patatesi, nohutu bir çok ürün yetiştirmesi için iklim vermiş. Bugün önce Deri Organize, ardından Karma olan Organize Sanayiniz var. Sağ olsun hükümetimiz  Niğde’yi teşvikte 5. Bölge haline getirdi. Ama Organize Sanayimiz Teşvikte 6. Bölgeye dahil etti. Bu teşvikler müthiş bir avantaj, 6. Bölgedeki diğer yerlerden Bor ve Niğde daha avantajlı,  karayolları ve limana yakınlığından dolayı.  Birlikte rahmet ve bereket var. Geçmişte bir Koyunlu Birko örneği vardı. İşinizi büyütmek istiyorsunuz, ortak olacaksınız, birlikte hareket edeceksiniz ve işinizi büyüteceksiniz, hep beraber zenginleşeceksiniz.  Burada olmaktan çok mutluyum,  Niğde Belediye Başkanımız Fahri Hemşerilik beratı verdi. Niğde Üniversite Senato kararı ile Fahri Doktoralık verdi.  Tabi bunların üzerine ne olabilir fazlalıkla Bor Ticaret Odamız ve Bor Belediye Başkanımız da Bor Söğürmesi yedirdi. Ama bir şey var işte Bor Söğürmesi ve diğer ürünlerimizi markalaştırmak lazım. Aynı Niğde Gazozu gibi, Türkiye’nin her yerinde Niğde Gazozu buluyorsunuz. Markalaşmak böyle bir şey. Odalalar Birliğinde biz başarılı isek, bir katkımız varsa, Eski Milletvekiliniz Erdoğan Özegen beyin büyük katkısı var. Biz orada onunla 7 yıldır beraber çalışıyoruz. Başarıda onunda büyük katkısı var, Okul konusunda ise ilk fırsatta elimizden geleni yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın,  İlleri tamamladığımızda, ilçeler için yapacaklarımızda ilk sırada Bor İlçesi yer alacak ”dedi.

 

ÜSTÜN PARK’TA BOR KONUŞULDU

 

Konuşmaların ardından, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçemizin rolyefinin olduğu bir kabartma resim, Ahmet Kuddusi Hz. Divanı hediye etti. Bor Ticaret Odası Başkanı Nurettin Eriç ise Bor işi deri halı hediye etti. Bor Arı Deri yöneticilerinden Ahmet Arısoy’un  derisi işlenmiş yavru timsah hediye etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ise  Belediye Başkanı Sıtkı Erat’a BorTSO Başkanı ve Yönetim kurulu üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti.

 

Bor Üstün Park’tan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ayrılmasının ardından heyette bulunan,  Niğde Valisi Necmeddin Kılıç,  Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Eski Milletvekili Erdoğan Özegen,   Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Adnan Görür, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük,  Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Niğde TSO Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, Bor TSO Başkanı Nurettin Eriç, Bor TSO Meclis Başkanı Nihat Tarım ve oda yöneticileri gece geç vakte kadar sohbet etti. Sohbette Bor ilçesinin sorunları ve çözümleri konuşuldu.

 

Haber : Selim GÖKEL


 Fotoğraf: Yasin BEKİŞ