TRT tarafından bu yıl 39.su bölgemizde gerçekleştirilecek olan, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen Uluslararası Çocuk Şenliği’nin jenerik çekimleri yapıldı.
Otuzdan fazla ülkeden beş yüzü aşkın çocuğun yanı sıra çok sayıda eğitmen ve çok sayıda gazetecinin de katılacağı TRT Uluslararası Çocuk Şenliğinin düzenleneceği 18-26 Nisan 2017 tarihleri arasındaki 10 günlük etkinliklerde her gün TRT ve kendine bağlı kanallar tarafından yapılacak canlı yayınlar sırasında tüm dünyaya aktarılacak jenerik görüntülerde Ürgüp Hacı Ahmet Toksöz ve Ali Baran Numanoğlu Ortaokulu öğrencileri rol aldı.

Belediyemizin desteklediği etkinliklerde, İlçemizde 20 Nisan 2017 tarihinde Cumhuriyet Meydanında Ülke gösterileri düzenlenecek.

Çocuk bayramı coşkusunu paylaşmak için farklı ülkelerden gelecek olan misafir çocuklarımızın, ülkemizi ve kültürümüzü daha yakından tanıyabilmeleri amacı ile Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün titizlikle belirlediği çocuklu ailelerin yanında kendi yaşıtları “Kardeş Çocuklar” tarafından evlerinde misafir edilecek.