Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında, Cizre, Sur ve Silopi'de bugün itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısının 261 olduğunu bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.
Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden operasyonda 3 terörist etkisiz hale getirilirken, 3 örgüt mensubu da sağ olarak ele geçirildi. Operasyonlarda dört el yapımı patlayıcı imha edilirken, yedi barikat da kaldırıldı. Cizre'deki operasyonlarda etkisiz hale getirilen, toplam terörist sayısı da 179'a ulaştı.
Şırnak Silopi'de devam eden operasyonda ise 5 terörist etkisiz hale getirildi. Silopi'deki operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 27 oldu. Silopi'de 15 el yapımı patlayıcı imha edildi, yedi barikat kaldırıldı, iki hendek de kapatıldı. Operasyonlarda bir av tüfeği ele geçirildi.
Diyarbakır Sur'da dün gerçekleştirilen operasyonda da bir terörist etkisiz hale getirildi, üç barikat imha edildi. Örgüt mensuplarının Sur'da bir okulu kundakladığı bildirildi. Operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 55 oldu.
- Sınırı geçmeye çalışan teröristlerle çatışma
Mardin Nusaybin'de, sınırı geçmeye çalışan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışma sonrasında altı piyade tüfeği şarjörü, 210 piyade tüfeği fişeği, bir piyade tüfeği kasaturası, bir keskin nişancı dürbünü, bir el bombası, iki fotoğraf makinesi, iki telsiz ve bir sözde bölücü terör örgütü kimlik kartı ele geçirildi.
Şırnak'ta, bölücü örgüte yardım ve yataklık yapan bir kişi gözaltına alındı. Bu kişinin evinde yapılan aramada, bir tabanca, 14 tabanca fişeği, üç cep telefonu, iki bilgisayar, iki veri depolama aygıtı bulundu.
Gaziantep ve Kilis'te, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollarla geçmeye çalışan ve DAEŞ terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen yabancı uyruklu 3 kişi gözaltına alındı.
- Yasa dışı sınır geçişleri
Öte yandan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından, gün içerisinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 462 kişi yakalandı. Ayrıca hudut hattında üç cep telefonu, bir tablet bilgisayar, 40 kilogram çay, 150 karton sigara, iki büyükbaş hayvan ele geçirildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bir Sahil Güvenlik Korveti ile Ege'de keşif gözetleme görevi, 3 bot ve bir mobil radar ile de Türkiye-Suriye deniz yan hududunda kontrol görevi icra edildi.

Cizre, Sur ve Silopi’de, devam eden operasyonların başlangıcından bu yana toplam 261 terörist etkisiz hale getirildi.

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, 2 Ocak 2016 tarihi itibariyle Cizre’de 179, Silopi’de 27 ve Diyarbakır Sur’da 55 olmak üzere toplam 261 terörist etkisiz hale getirildi.

CİZRE’DEN ‘KAÇIŞ’ SÜRÜYOR

Sokağa çıkma yasağının 19’uncu gününde sürdüğü Şırnak’ın Cizre ilçesinde “kaçış” sürüyor. İlçede kalan vatandaşlar da “göç” yollarına düşerken, hava koşulları vatandaşları olumsuz etkiledi.

CİZRE’DEN ‘KAÇIŞ’ SÜRÜYOR İLÇEDE KALAN VATANDAŞLAR DA GÖÇ ETMEYE BAŞLADI BİNLERCE VATANDAŞ BEYAZ BAYRAKLARLA İLÇEYİ TERK EDİYOR

Cizre’de yapılan büyük bir askeri sevkiyatın ardından 14 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sürüyor. Yasağın başladığı günden bu yana şiddetli çatışmaların yaşandığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği ilçede kalan vatandaşlar da göç etmeye başladı. Bugün evlerinden çıkan yüzlerce vatandaş, beyaz bayraklarla gruplar halinde ilçeyi terk etti. Yürüyerek ilçeden çıkan vatandaşlar, hava koşulları yüzünden büyük zorluklar yaşadı.