“Türkiye’nin değişim ve dönüşümünde, kalkınmasında, dünyaya açılmasında büyük gayretler sarf eden merhum Turgut Özal, yaptığı reformlarla da demokrasi tarihimizde derin izler bırakmıştır. Vizyonuyla, kişiliğiyle milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen Merhum Özal’ın hizmetleri, inanıyorum ki, aziz milletimiz tarafından ebediyen hatırlanacaktır.

8.Cumhurbaşkanımız Merhum Turgut Özal’ı Ölümünün 26.Yılında Rahmetle, Şükranla Ve Minnetle Anıyoruz... Ülkenin meselelerini bildiği gibi çarelerini de biliyordu. Ömrünün müsaade ettiği kadar çalıştı ve ülkesine hizmet etti. Allahü teala rahmet eylesin.


Necmi Cantekin ( ANAP Eski Nevşehir İl Başkanı):
ANAP Eski Nevşehir İl Başkanı İş Adamı Necmi Cantekin FİB Haber Merkezimize yaptığı açıklamasında ; Birlikte çalışmış olmaktan dolayı onur duyduğum Değerli Genel Başkanım Başbakanım ve Cumhurbaşkanım Sayın Turgut Özal ı saygı dua ve özlemle anıyorum.
Cenabı Allah’tan rahmet diliyoruz...
MEKANI CENNET OLSUN..


Yavuz Göncü ( ANAP Eski Nevşehir Merkez İlçe Başkanı):
Nevşehirli İş Adamı ve Eski Nevşehir ANAP Merkez İlçe Başkanı Yavuz Göncü FİB Haber Merkezine gönderdiği mesajında 8.Cumhurbaşkanımız Merhum Turgut Özal’ı Vefatının 26.Yılında özlem,sevgi,saygı ve rahmetle anıyorum.Mekanı cennet olsun dedi.


Yüksel Babaoğlu ( Eski Nevşehir Milletvekili Merhum Ali Babaoğlu'nun oğlu):
17 Nisan ölüm yıldönümünde hasret şükran vede özlemle anıyoruz seni büyük devlet adamı TURGUT ÖZAL ...Bu millet kendine hizmet edeni unutmaz .toprağın bol mekanın cennet olsun tonton amca ... Fikir vicdan teşebbüs hürriyeti ile çağdaş demokratik aydınlık bir geleceğe açtığın yol hep açık kalacaktır rahat uyu.


Ayrıca AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de yayımladıkları mesajlarında Merhum Özal'ı ölüm yıl dönümünde unutmadıklarını gösterdiler.
Vefatının 26.yılında 8.Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'ı rahmetle anıyoruz. Cumhurbaşkanım; Allah sizden razı olsun,mekanınız cennet olsun

Aşağıdaki Fotoğraf: 
Dönemin ANAP Genel Başkanı, Başbakan Turgut Özel ve ANAP Nevşehir Milletvekili Ali Banaoğlu Mekanınız cennet olsun. 

Yer: NEVŞEHİR yıl 1987

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal 1993 Yılında Vefat Etti
Türkiye Cumhuriyetinin sekizinci cumhurbaşkanı olan Turgut Özal 17 Nisan 1993’te Ankara’da vefat etti. Ölümü ile ilgili olarak zaman zaman çeşitli iddialar gündeme gelmekte ve tartışılmaktadır. 12 Eylül 1980 darbesinin arkasından Anavatan Partisini kurmuş ve yapılan ilk seçimlerde tek başına iktidar olarak başbakan olmuştur. Başta ekonomi olmak üzere Türkiye’nin mevcut politikalarında köklü değişiklikler gerçekleştirmiştir. Özal'ın ANAP ile Nevşehir çalışma arkadaşları ise; Eski AK Parti Nevşehir Milletvekillerinden Abdulkadir Baş, İl Başkanı Necmi Cantekin, İlçe Başkanı Yavuz Göncü, Caner Köksal ...

TURGUT ÖZAL’IN HAYAT HİKAYESİ

1927 yılında Malatya'da doğdu. 1950 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Elektrik İşleri Etüd İdaresinde görevlendirildi. 1952 yılında mühendislik ekonomisi alanında uzmanlık eğitimi için ABD'ye gönderildi. Türkiye'ye döndükten sonra Elektrik İşleri Etüd İdaresi Genel Müdür Yardımcılığı'na atandı.

1961–1962 yıllarında askerlik hizmetini Millî Savunma Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu üyesi olarak yaptı ve Devlet Planlama Teşkilatı'nın kurulmasına katkıda bulundu. Bu sırada, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde ders verdi.

Bir süre Başbakanlık Teknik Uzmanlar Kurulu Üyesi olarak çalıştı ve 1967–1971 yıllarında Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı görevini yürüttü. Ayrıca Ekonomik Koordinasyon Kurulu, Para ve Kredi Kurulu, RCD Koordinasyon Kurulu ve AET Koordinasyon Kurulu başkanlıklarında bulundu.

1971–1973 yıllarında Dünya Bankası'nda danışman olarak görev yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra çeşitli sınaî kuruluşlarında çalıştı ve 1979 yılı sonlarına doğru Başbakanlık Müsteşarı olarak atandı. Aynı dönemde Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı görevini de vekâleten yürüttü. Türkiye ekonomisini liberalleştirmeyi hedefleyen ve 24 Ocak Kararları olarak bilinen geniş çaplı programın hazırlanmasında önemli rol oynadı.

12 Eylül 1980 askerî müdahalesinden sonra kurulan hükûmete ekonomik işlerden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak atandı. 1982 yılında bu görevinden istifa etti. 1983 yılında Anavatan Partisi'ni kurdu ve aynı yıl yapılan genel seçimlerde partisinin birinci gelmesi üzerine hükümeti kurmakla görevlendirildi ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 19. Başbakanı oldu. 1987 seçimleri sonrasında tekrar hükümet kurdu ve başbakan olarak görev yaptı.

31 Ekim 1989'da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye Cumhuriyeti'nin sekizinci cumhurbaşkanı olarak seçilen Özal 9 Kasım 1989 günü bu görevine başladı.

17 Nisan 1993 günü geçirdiği bir rahatsızlık sonucu görevi sırasında vefat etti.

1954'te Semra Hanım'la evlenen Turgut Özal'ın üç çocuğu bulunuyordu.


Merhum Özal'ın Nevşehir ziyaretinden...