NEVŞEHİR(MHA) Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, geçtiğimiz günlerde ilimizde yapılan Akil İnsanlar toplantısında ortaya konulan çıkışın meyvelerinin alınmaya başlandığını söyledi. 

 

18 Nisan 2013 tarihinde Nevşehir İlinde yapılan sözde Akil İnsanlar toplantısında Şube başkanı Mustafa Uğur, çok başlıklı tepkisinde Nevşehir eğitiminin durumu da ülke gündemine taşımıştı.

 

Aynı gün apar topar Ankara'ya giden sözde Akil Adam Ahmet Taşgetiren, yanında götürdüğü video kayıtları ile Başbakanlık makamına çıkmış ve Başbakan tarafından verilen tepki video kayıtları aracılığı ile bizzat incelenmiş, beraberinde ise Başbakan konuya dair açıklamalar yapmıştı.

Şube başkanı Uğur’un tepkileri içerisinde "Doğu İllerini İhmal Ettikte Batı İllerini İhya Mı Ettik! Gel Ben Sana Nevşehir İlinde 50 Tane Doğu İlleri Okullarını Aratmayan Okulları Göstereyim" sözü geniş yankı uyandırmıştı.

Bu çıkışın ardından İl Milli Eğitim ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, İlçe Kaymakamları okulları yerinde inceleyerek eğitimin resimlerini çekmekte olduğunu söyleyen Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, “Belirttiğimiz tarihe kadar eğitim ve okulların sorunlarını yakından takip etme gereği duymayan, Nevşehir iline eğitim yatırımı için ciddi kaynak getiremeyenlerin ne hale düştüğü, nasıl telaşlandığı ortadadır. İşte Akil Adam tepkisinin Nevşehir'e getirdiği bereketten birisi” ifadelerinde bulundu.