İnternetin hızla yaygınlaşması sonucu, halkın haber alma özgürlüğü de kazanım elde etti. Son yıllarda büyük medya hükümetin baskısı sonucu suskunluğa bürünürken, bağımsız haber siteleri hızla büyüyor ve özgür habercilikleri ile etkinleşiyor.
Önde gelen bağımsız haber siteleri, Hürriyet ve Milliyet hariç diğer gazete ve TV’lerin haber sitelerini geride bırakıyor. En çok okunan 20 haber sitesinin içinde 5 bağımsız haber sitesi var.

Bağımsız gazeteciler tarafından kurulan bu siteler, arkalarında bir finans ya da gazete veya TV gücü olmadan, kelimenin tam anlamıyla, “ Destan yazıyor"

Bugün size en çok izlenen 5 büyük bağımsız  haber   sitesinin   aylık  okuyucu sayısını veriyoruz.

Bu  sonuçları  açıklayan GEMİUS  araştırma  şirketi. Bu şirket,  internette  yüz milyonlarca  dolar  harcayan büyük  firmalar  tarafından seçilmiş bir  araştırma   kuruluşuReklamverenler , GEMİUS  sonuçlarına  göre reklam harcaması yapıyor.

GEMİUS sonuçları bir anket değil. Tüm sitelere konan bir kod ile, bu sitelertin okuyucu sayısı anlık olarak ölçülüyor.Yani temsil kabiliyeti % 100

Halkın haber alma özgürlüğünde kilit rol oynayan bağımsız haber sitelerini desteklemek, basın özgürlüğünü desteklemekle eşdeğer.

Haber3.com olarak biz 5. Sıradayız. Hedefimiz gelecek yıl ilk 3 arasına girmek.

İşte GEMİUS’un Temmuz 2013 ölçümlerine göre en çok izlenen ilk 5 bağımsız haber sitesinin aylık okuyucu sayısı:
 

BAĞIMSIZ HABER SİTELERİ TEMMUZ AYI OKUNMA SAYILARI

SIRA SİTE AYLIK OKUYUCU SAYISI
1. haberler.com 12.300.000
2. ensonhaber.com 7.200.000
3. haber365.com 6.150.000
4. internethaber.com 5.600.000
5. haber3.com 4.600.000

Kaynak: GEMIUS Temmuz ayı sonuçları


fibhaber.com Aylık Okuyucu sayısı : 
Ortalama olarak 300 Bini aşkın okuyucusuyla bir yerel basın anlamında bir çok büyükşehir ve Ulusal bir çok internet sitelerini geride bırakma başarısı göstermiştir....

fibhaber.com u yücelten yükselten tüm okuyucularımıza teşekkür ediyoruz...