Bu zamana kadar alışkın olduğumuz bu tarz yarışmalardan farklı olarak, Türkiye’de ilk kez Online’da gerçekleşen yeni bir konsept ile Facebook Şarkı Yarışması ile karşı karşıyayız. Müzisyen Barış Özkırış tarafından gerçekleştirilen yarışmada keşfedilmemiş besteciler aranıyor.

Yarışmanın çıkış sebebi ise bir hayli ilginç. Barış Özkırış şu şekilde anlatıyor: ‘Çok uzun zamandır, yazın hit olabilecek bir beste arıyordum, fakat bir türlü bulamıyor ve müzik sektörünün bir kısır döngü içerisine girdiğini düşünüyordum, hep aynı sözler, aynı melodiler. Bu yarışma ile, adını duyuramamış, çok yetenekli insanlara bir şans verebileceğimizi düşünerek fikir doğdu ve hızlıca hayata geçirdik.

Dedik ki, 'Söz Sende Müzik Sende’ Güzel bir amaçla doğan bu yarışma ile, Barış Özkırış hem hayalindeki pop tarzındaki besteye ulaşabileceğini, hem de besteyi yapan kişinin güzel bir şansa sahip olabileceğine inanıyor. Yarışmanın yalnızca Facebook kanalından yapılıyor oluşunun nedenini ise, ‘Facebook artık hepimizin hayatının bir parçası ve Facebook üzerinden katılımın gerçekleşmesi, bir çok insana cesaret vereceğini ve katılımı arttıracağını düşündüm, o sebeple de Facebook üzerinden bir oylama sistemi hazırlayarak, önce halk oylaması, sonrasında ise kalan 10 şarkıdan birini seçme kararı verdik’ diyor.

Görünen o ki, ülkemizde müzik yarışmaları bu kadar ses getirirken, herkesin rahatlıkla katılabileceği, bu online yarışmaya katılımının yüksek olacağından şüphe yok. Ödülün de 2.500 TL olması ve devamında besteciye gelecek ün; gizli köşede kalmış bir çok şarkıyı su yüzüne çıkaracaktır. Herkese şimdiden başarılar dileriz.

Yarışmaya Katılım İçin: http://ow.ly/VWNoY

Detaylı Bilgi İçin: http://ow.ly/VWNu4

Yarışma Videosu: https://www.youtube.com/watch?v=-2R04S9z1GY

 

YARIŞMA TAKVİMİ:

Son Katılım Tarihi: 31 OCAK 2016

Oylama Bitiş Tarihi: 7 ŞUBAT 2016

Sonuçların Açıklanması: 2016 Şubat Ayı İçerisinde

Ödüller : 1.’ye: 2.500 TL değerinde para ödülü verilecektir.

Yarışma ile ilgili sorular için;

E­-posta Adresi: [email protected]

Telefon : 0545 582 87 84