Türkiye'nin peribacaları ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'daki Güvercinlik Vadisi'nde bir çiftin nikahı kıyıldı.

 

Peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, tarihi konakları ve vadileri ile ünlü Kapadokya bölgesi, hayatlarını birleştirmek isteyen çiftlerin nikah törenlerine de ev sahipliği yaparken Esra Altıntaş (29) ve Coşkun Çağlar Armağan (27) çifti de bu özel günlerini unutulmaz kılmak için Nevşehir'in Uçhisar beldesinde bulunan Güvercinlik Vadisi'nde nikah törenlerini gerçekleştirdi.

 Kapadokya'da "Güvercinlerin Şahitliğinde" Nikah Töreni

Çiftin nikahları, Güvercinlik Vadisi'nde ailelerinin ve arkadaşlarının katılımı ile Uçhisar Belediye Başkanı Osman Süslü tarafından kıyıldı.

 

Nikah töreninden önce konuşan Süslü, genç çiftlerin nikahlarını kıymadan önce tebrik ederek, vermiş oldukları kararın kendileri ve aileleri için hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Nikahın kıyıldığı bölgenin Kapadokya'nın en güzel vadilerinden biri olduğunu kaydeden Süslü, "Nikahımız özel bir nikah, yerimiz özel bir mekan, şahitlerimiz de özel. Burası, mutluluğun, barışın, güvenin sembolü olan güvercinlerimizin şahitliğinde Kapadokya bölgesinin en güzel vadisi olan Güvercinlik Vadimiz manzaralı" dedi.

 

Uçhisar Belediyesi'nde mimar olarak çalışan Esra Altıntaş da nikah törenin ardından Uçhisar'ın en gözde yerlerinden biri olan Güvercinlik Vadisi'nde nikahlarının kıyılmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

 

Bu özel günlerini özel bir yer olan Güvercinlik Vadisi'nde gerçekleşmesini istediklerini kaydeden Altıntaş, "Uçhisar'ın en gözde yerlerinden biri olan Güvercinlik Vadisi'nde özel bir şey olsun istedik. Daha önce yapılmış bir düğün yoktu burada. Ben de buranın mimarı olarak bu mekanda nikahımızın olmasını uygun gördüm" diye konuştu.

 

Coşkun Çağlar Armağan ise, "Dünyanın en güzel yerlerinden bir tanesi de burası. Nikahımızın Güvercinlik Vadisi'nde olması da özel günümüze daha da bir özellik kattı, çok mutluyum. 1 Eylül Dünya Barış Günü, bizim nikahımızın da böyle bir güne denk gelmiş olması da barışın simgesi olan güvercinlerin vadisinde böyle bir nikahın bize ait olması da bizi ayrıca mutlu etti. Bu nikahın bize ve dünya barışına uğur getirmesini diliyoruz" dedi.