NEVŞEHİR/FİBHABER- Özel-Nevşehir merkez ilçeye Bağlı Uçhisar kasabasında yeni kurulan  Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eski Belediye Binasında hizmet verecek olan Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneğinin açılışına, Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce,Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici, Nevşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özdemir,MHP Nevşehir İl Başkanı Göksel Taşçı,MHP İl Başkan Vekili Eyyüp Öz,MHP Nevşehir İl Kadın Koları Başkanı Yıldız Gürbüz,MHP Nevşehir Milletvekili Adayı Mehmet Varol ve çok sayıda Uçhisarlı hanımlar katıldı. 

Açılışta bir konuşma yapan Uçhisar Belediye Başkanı ve Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Ali Karaaslan Öncelikle bugün 10 Mayıs Pazar Anneler Günü,bu vesile ile tüm Annelerimizin anneler Gününü kutluyorum dedi.

"Toplumun yüzde 50‘si kadındır. Kalan 50‘sini doğuranda kadındır.” diyerek sözlerine başlayan Başkan Karaaslan, Uçhisarımızın ve Uçhisarlı kadınlarımızın sosyal ve kültürel faaliyetlerindeki başarılarını sergileyebileceği ve ekonomiye katkı sağlayabileceği bir ortam oluşturmak amacıyla kurduğumuz Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Açılış törenlerimize hepiniz hoş geldiniz dedi.

Başkan Karaaslan, Eski Belediye hizmet binamızda hizmet verecek olan bu derneğimizle amacımız  Kadınlarımızın ekonomik, sosyal, kültürel ve toplumsal alanda güçlenmesine katkıda bulunmak, unutulmaya yüz tutan yöresel lezzetlerimizi,el sanatlarımızı korumak ve yaşatmaktır dedi.

Açılışı gerçekleştirilen Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği'nin Kasabamıza ve Uçhisarlı hanımlarımıza hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Karaaslan konuşmasının devamında;  “Ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla kadınların hayatın her alanında daha güçlü bir şekilde yer alması, kadınların dayanışmaları ve yardımlaşmaları için gerekli zemini oluşturmak amacıyla kasabamızda kurulan Uçhisar Kadın Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğini bu bağlamda çok anlamlı bulduğunu ve Belediye olarak da ellerinden gelen desteği vereceğini ve her zaman dernek çalışmalarının yanında yer alacağını” söyledi.

Konuşmanın ardından Uçhisar Kalkınma ve Dayanışma Derneği,  Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan ve Avanos Belediye Başkanı İsmet İnce,Gülşehir Belediye Başkanı Vahdi Arısoy, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, Nevşehir Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Cengiz Ekici, Nevşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özdemir ile diğer protokol mensuplarının da katıldığı törenle açılış kurdelesi kesildi.

Tören sonrası Dernek Hizmet binasında sergilenen el sanatları ve yöresel yiyecekler davetlilerin beğenisine sunuldu.

Uçhisarlı kadınların hazırladığı yöresel lezzetler ve el sanatları sergisi katılımcılardan büyük ilgi görürüken Davetlilere ev yapımı mantı ikram edildi.