NEVŞEHİR(MHA) Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Turgay Çetin, Türkiye genelinde 101 bin üye sayısına ulaşan Türk Sağlık-Sen’in büyümesine katkı sağlayan tüm üyelerine teşekkür etti.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, “Yandaşların, yağcıların, menfaatçilerin ve kraldan çok kralcılık yapanların cirit attığı bir çalışma ortamında, bir sivil toplum örgütü olarak sendikacılık yapmak yerine sivil hükümet kuruluşu olmayı tercih eden sendikaların beslenerek büyütüldüğü bir zamanda bir yetki sürecini daha geride bıraktık. Bakanla poz verilip, yöneticiler otellerde ağırlanıp çalışanlara aba altından sopa gösterildi. İdareciler kurum yetkisini yandaşa kazandırmak adına ikna odaları kurdu, baskıyla üye yaptı. Zorbalık yine her yerde kendi gösterdi. Sahte müjdelerle, umut tacirleri tarafından çalışanlar kandırılmaya çalışıldı. Tüm bu yapılanlara ve kurulan kirli ittifaklara rağmen Türk sağlık-sen teşkilatı  İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un dediği gibi  "..garbın âfâkını sarmışsa çelik zırhlı duvar,benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var.."  diyerek eşsiz bir mücadele örneği sergiledi. Türk Sağlık Sen dik bir duruş, doğrudan yana tavır, çalışanın yanında yer alan irade, haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı çıkan bir anlayışla yurdun dört bir yanında alın teri döktü, emek verdi. Bu süreçte engeller bizi yıldırmadı, kararlılığımızı daha da güçlendirdi.  Karşımıza çıkan tüm güçlüklerde başarımızın değerini artıran süsler oldu. Böylesine şanlı ve yürekli bir mücadelenin sonucunda da üye sayımızı 101 binin üstüne çıkardık. Bizim azmimize ve çalışanın teveccühüne dayalı bu yükselişle cefaya talip olanlar bir kez daha kazanmış ve malum çevrelere anlamlı bir cevap vermiştir. Bu yönüyle de Türk Sağlık-Sen mensuplarının mücadelesi ve çalışması her türlü övgünün üstünde ve de her şeyden daha değerlidir. Türk Sağlık-Sen’e bu haklı gururu yaşatan başta Şube Başkanlarımız, Şube Yöneticilerimiz ve İş Yeri Temsilcilerimiz olmak üzere sahada emek veren tüm teşkilat mensuplarımızı emeğinin karşılığını ödeyecek bir değer, takdir ve teşekkür manalarını ifade edecek bir kelime yoktur. Bir kez daha sendikacılık tarihine adını altın harflerle yazdırarak mührünü vuran kutlu davanın neferlerini yürekten kutluyoruz. Bize inanan, yandaş ve besleme sendikacılar yerine gerçek sendikacıların yanında yer alan;  yalanla örülen, yandaşlıkla beslenen kolaylık yerine cesaret, doğruluk ve dik duruşu seçen 101 bin cesur yürekli üyemizde teşekkürlerin en kıymetlisini hak etmektedirler. Tüm üyelerimize sonsuz teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz. Mücadelemizin doğruluğu sizinle anlamlıdır. Sizin desteğinizle hakikat olduğu bir kez daha tescillenmiştir. 
Kısacası Türk Sağlık-Sen teşkilatı ve üyeleri ile büyük bir ailenin, kutlu bir mücadelenin adı olduğunu bir kez daha tüm cümle aleme göstermiştir. Ulu çınarlɑr fırtınɑlı diyɑrlɑrdɑ yetişir misali her türlü zorluğa rağmen büyümeye ve yükselmeye devam edecektir.  Tüm teşkilatımıza ve üyelerimize  bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.