Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) tarafından yeni nesil gazeteciler yetiştirmek amacıyla kurulan “Medya Okulu” eğitimleri başladı. UMED Başkanı Aslan Değirmenci’nin açılış konuşmasını yaptığı ilk derse, genç iletişimciler yoğun ilgi gösterdi. UMED Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime öğrenciler sorularıyla katkı verdi.

Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu, gazetecilik mesleğinde 20 yılı geride bıraktığını söyleyerek, edindiği tecrübeler hakkında öğrencilere bilgi verdi. Mesleğin zorluklarından da bahseden Kartoğlu, bunları aşmanın sabır ve bilgiden geçtiğini belirtti. Kartoğlu, “Gazetecilik emek isteyen bir meslek. Bu mesleği hakkıyla yerine getirmek, mesleği sevmekten geçiyor. İletişim araçlarının hızla geliştiği günümüzde, artık herkes bir haberci gibi hareket edebiliyor. Bu sizin için iyi bir fırsat. Kendinizi bu mecrada geliştirerek, iyi bir gazeteci olabilirsiniz” dedi.

Star Gazetesi Ekonomi Yazarı Ercan Baysal, öğrencilere “Muhabirlik Eğitimi” verdi. Muhabirlik alanında yaşadığı deneyimleri paylaşan Baysal, gazeteci adaylarına, sahada yaşayacakları zorlukları ve üstesinden gelmenin püf noktalarını anlattı. Gazeteci adaylarının kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerektiğini vurgulayan Baysal, “Gündemi en iyi şekilde takip edin. Aldığınız, haber ya da bilgileri ikinci bir kaynaktan doğrulatın. Gazetecilikte temel esas etik değerleri korumaktır. Toplumda infiale yol açabilecek olaylar karşında, dikkatli olunmalı, toplumun temel değerleri gözetilmelidir” diye konuştu.

Konferansa UMED Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Açıkay, Edip Üzen, İsmail Çalık ve Kenan Âdem Kızılağıl da katıldı.