7 Haziran 2015 Genel Seçimleri sonrası halen hükümet kurulamaması ve koalisyon görüşmelerinin de başlamaması, tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir’de de olumsuz olarak karşılanıyor.
Konuyla ilgili olarak Nevşehir Gazete Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Sertbakan’a açıklamalarda bulunan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, sohbet havasında geçen görüşmede pek çok konuya da açıklık getirdi.

Göre yolunda halen yapım çalışması devam eden külliye inşaat alanındaki konteynırda gerçekleşen görüşmede, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ortamda belirsizlik olmasının herkese zarar verdiğini belirterek, “7 Haziran’da vatandaşın verdiği mesajı herkesin çok iyi alması gerekiyor. Devam eden ve yeni başlayacak hizmetler hükümetsizliği kaldırabilecek hizmetler değil. Bizler belediyeler olarak İçişleri Bakanlığı’na bağlıyız. Pek çok hizmetin yerine gelebilmesi ve gecikmeden devam edebilmesi için onayda bekleyen hizmetler var. Hem ülkenin geleceği hem de yerelde hizmet verecek kurumların hizmetlerini aksatmamaları için biran önce koalisyon hükümetinin kurulması gerekiyor” dedi.

‘MEHMET VAROL İLE UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIMIZI ÜMİT EDİYORUM’

Mevcut Nevşehir Milletvekilleri arasında AK Partili Mustafa Açıkgöz ve MHP’li Mehmet Varol’un yeni isimler olmasına dikkat çeken Ünver, “Bugüne kadar hizmet eden tüm Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Nevşehir’imize kazandırılan hizmetlerde büyük emekleri ve katkıları olmuştur. AK Partili Mustafa Açıkgöz ve Murat Göktürk ile uyum içinde çalışırken, MHP’li Mehmet Varol’unda farklı partiden olmasının hizmet etmeye engel olmayacağını düşünüyorum” dedi.